ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εκστρατεία για τερματισμό παράνομης στάθμευσης σε χώρους για ΑμεΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εκστρατεία για τερματισμό παράνομης στάθμευσης σε χώρους για ΑμεΑ

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου ανακοινώνει ότι ξεκινά η εκστρατεία διαφώτισης για τερματισμό της παράνομης στάθμευσης σε χώρους για ΑμεΑ.

Ανακοίνωση από την Ο.ΠΑ.Κ. αναφέρει ότι ξεκινά "εκστρατεία διαφώτισης για τερματισμό της παράνομης στάθμευσης σε χώρους για ΑμεΑ και τη δημιουργία κουλτούρας σεβασμού από τους οδηγούς, σε δύο λεωφορεία της Λευκωσίας που κάνουν διαδρομές μεταξύ Λευκωσίας – Αγλαντζιάς και Λευκωσίας – Στροβόλου με αριθμούς διαδρομών 259 και 119".

Προσθέτει ότι το κόστος της εκστρατείας θα καλυφθεί από εξώδικα πρόστιμα τα οποία οι δύο Δήμοι είχαν εισπράξει το 2018 για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ.

Οπως αναφέρεται, ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει προσφέρει το 100% των εσόδων και ο Δήμος Στροβόλου το 50% προς την Οργάνωση, "απόφαση που δείχνει έμπρακτα ότι σκοπός δεν είναι η είσπραξη εξωδίκων αλλά η καταπολέμηση της παρανομίας και η προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ".

Καλεί και άλλους Δήμους να αντιγράψουν το παράδειγμα του Δήμου Αγλαντζιάς και Στροβόλου και να ενισχύσουν την προσπάθεια για δράσεις που θα μειώσουν την παράνομη συμπεριφορά κάποιων να σταθμεύουν σε χώρους για ΑμεΑ χωρίς να είναι δικαιούχοι, δράσεις που θα συμβάλουν στην καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και της κοινωνίας γενικά.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top