ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος στον Αβέρωφ: «Αν έχει τα κότσια να πάει να τα πει...» VIDEO

Άντρος στον Αβέρωφ: «Αν έχει τα κότσια να πάει να τα πει...» VIDEO

 Άστραψε και βρόντηξε ο Άντρος Κυπριανού σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην μεσημεριανή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» την Τρίτη (14/5), όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα του πρόσαψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Επιμέλεια: Μαρία Χαραλάμπους

Συγκεκριμένα, σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ.Αβέρωφ κατηγόρησε μεταξύ άλλων το ΑΚΕΛ για ψηφοθηρία και ότι προσπάθησε να κερδίσει με αφορμή τις εξελίξεις στην Κόκκινη Λίμνη σχετικά με την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση φόνων του 35χρονου ίλαρχου αλλά και για την απουσία του ΑΚΕΛ στα σοβαρά ζητήματα της χώρας.

Ο Άντρος Κυπριανού αρχικά είπε ότι ο κ. Νεοφύτου «κυριαρχούμενος από τον πανικό που του επιφέρουν οι ευρωεκλογές οδηγείται με την τακτική να επιστρέφει την κοινωνία ολόκληρες δεκαετίες πίσω, σχετικά με τον τρόπο που επιλέγει να τοποθετήται δημόσια αλλά και τις απόψεις και θέσεις που εκφράζει ως ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού».

 Χαρακτήρισε επίσης το επίπεδο συζήτησής του ως προσβλητικό για το σύνολο της πολιτικής ζωής στον τόπο μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφωρο αλλά θα του απαντήσουμε με επιχειρήματα».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου λέει ψέματα

Ο κ. Κυπριανού αντιστρέφει τις κατηγορίες ενάντια του κ. Νεοφύτου υποστηρίζοντας ότι ο δεύτερος λέει αποδεδειγμένα πολλές φορές ψέματα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και λέει μισές αλήθειες για να φτιάχνει το αφήγημα του Δημοκρατικού Συναγερμού και να καθοδηγεί τον κόσμο προς λανθασμένες πορείες.

Αν έχει τα κότσια να πάει να τα πει και στα Ηνωμένα Έθνη

Όσον αφορά το Κραν Μοντανά, υποστήριξε ότι ο «κύριος Αναστασιάδης έστησε ένα αφήγημα το οποίο δεν συμμερίζονται τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η Ευρωπαική Ένωση» ενώ προκαλεί τον κ.Νεοφύτου «αν έχει τα κότσια να πάει να μεταφέρει αυτά που λένε εδώ στην Κύπρο και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νεοφύτου προς το ΑΚΕΛ ότι όποτε η χώρα κινδύνευε το κόμμα ήταν απών, τότε ο ίδιος του απαντά με παράδειγμα τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τον Γλαύκο Κληρίδη ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο λάθος, ενώ έκανε λόγο και για μαρτυρίες οι οποίες αναφέρουν ότι το ΑΚΕΛ βοήθησε αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Σημείωσε επίσης την βοήθεια του Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος όταν χρειάστηκε έδωσε το παρών του ακόμη και υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη.

Έκαμε τους χαττίρι δηλαδή

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Κόκκινης Λίμνης, τις οποίες θεωρεί ιδιαίτερα προσβλητικές, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ στήριξε την ευθύνη που επισύναψε στις αρμόδειες αρχές αλλά και στην κυβέρνηση λόγω της εγκληματικής αμέλειας που υπέδειξαν, του ρατσιστικού φαινομένου και την αδιαφορία κάτι που συμφώνησε σχεδόν ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη στις οποίες ο δεύτερος είπε ότι παρ'όλο που ήταν αλλοδαπές τα θύματα απολογηθήκαμε στις οικογένειες. «Εκαμε τους χαττίρι δηλαδη. Αυτό και αν είναι ρατσισμός».  

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top