Πρόεδρος σε Λουτ: 'Η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων ΚΔ δεν επιτρέπει επανέναρξη διαλόγου'

Πρόεδρος σε Λουτ: 'Η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων ΚΔ δεν επιτρέπει επανέναρξη διαλόγου'

Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ ούτε βοηθά στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, ούτε και επιτρέπει την επανέναρξη διαλόγου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

Ο Πρόεδρος ανέφερε τα πιο πάνω στην κα. Λουτ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το βράδυ της Τετάρτης (15/5), όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου είπε, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παράλληλα μετέφερε για πολλοστή φορά στην κ. Λουτ την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Από την πλευρά της, σημείωσε ο κ. Προδρόμου, η κ. Λουτ ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραμένει αποφασισμένη, στη βάση της εντολής του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου.

Ερωτηθείς αν η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν θα επανέλθει στο νησί, ο κ. Προδρόμου απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως η κ. Λουτ έχει επαναβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά της να κινηθεί με βάση τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE