ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος για την Παιδεία: 'Με αποφασιστικότητα να προσέλθουμε όλοι στο διάλογο'

Πρόεδρος για την Παιδεία: 'Με αποφασιστικότητα να προσέλθουμε όλοι στο διάλογο'

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε την Παρασκευή (17/5) ότι αυτό που απαιτείται είναι στενή συνεργασία εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σημειώνοντας παράλληλα ότι με αποφασιστικότητα πρέπει όλοι να προσέλθουν στο διάλογο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της Α` φάσης ανάπλασης των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων στα οποία, όπως ανέφερε, φοίτησε και ο ίδιος για τέσσερα χρόνια.

«Όπως είναι κατανοητό, λόγω του μεγέθους του έργου, η αναβάθμιση του Λανιτείου Γυμνασίου θα είναι σταδιακή, με το κόστος ολοκλήρωσης της παρούσας φάσης να ανέρχεται στα 4.3 εκατομμύρια ευρώ και η οποία περιλαμβάνει την κατεδάφιση παλαιότερων κτηρίων και ανέγερση, με απόλυτο σεβασμό στον ιστορικό χώρο, νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και αίθουσας πολλαπλής χρήσης», ανέφερε. Υπενθύμισε ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε και ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος του Λανιτείου Σταδίου, με κόστος πέραν του €1 εκατ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το συνολικό κόστος των έργων όταν θα ολοκληρωθούν και οι τρεις φάσεις θα ανέλθει στα 7.5 εκατομμύρια ευρώ, με την Κυβέρνηση να έχει λάβει την απόφαση να δώσει επιπρόσθετη χορηγία ενός εκατομμυρίου ευρώ για την απρόσκοπτη συνέχιση των υπόλοιπων εργασιών ανάπλασης και αναβάθμισης του Λανιτείου Γυμνασίου.

Σε αναφορά του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτό που απαιτείται είναι στενή συνεργασία εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και Υπουργείου ώστε να πετύχουμε τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων».

«Γνωρίζω πως οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν κόπο και μόχθο για να μεταδώσουν, το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης, το πρόβλημα είναι των προγραμμάτων, της αξιολόγησης. Επιτέλους να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι προκειμένου η Παιδεία να αποδώσει αυτά που προσδοκεί κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «για αυτό και με αποφασιστικότητα πρέπει να προσέλθουμε όλοι στον διάλογο».

Ένα είναι, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «οι συνδικαλιστικές αξιώσεις για τα επαγγελματικά, που είναι απολύτως κατανοητές και είναι και καθήκον εκάστης συνδικαλιστικής οργάνωσης να το πράττει, και άλλο είναι η εκπαιδευτική πολιτική που πρέπει πλέον να εδράζεται προς όφελος όχι των καθηγητών, αλλά των παιδιών, της Παιδείας, των νέων, και αυτό είναι το καθήκον μας».

Για αυτό, ανέφερε, και είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την τάση φυγής από τα δημόσια σχολεία στα ιδιωτικά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποιούνται για αναζωογόνηση του Δήμου Λεμεσού, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση προώθησε την υλοποίηση σειράς σημαντικών έργων υποδομής με πρόδηλα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά συνολικής δαπάνης πέραν των 76 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα 22 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με βάση τη στρατηγική που καταρτίστηκε από τον Δήμο Λεμεσού, είπε, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση αύξησε σημαντικά το αρχικό ποσό με την έγκριση εκτέλεσης άλλων εννέα σημαντικών έργων που αιτήθηκε ο Δήμος.

Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση με σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2017, ανέλαβε την αποπληρωμή των εγγυημένων δανείων του Δήμου Λεμεσού συνολικού ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το σύνολο των έργων που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε δρομολογηθεί στον Δήμο Λεμεσού, λειτουργώντας προς την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, καθιστούν απολύτως σαφή τα οφέλη και τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία μεταξύ κεντρικής και τοπικής εξουσίας και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μεταξύ Κυβέρνησης και Δήμου Λεμεσού», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανακοίνωση σειράς κινήτρων από πλευράς Κυβέρνησης «ώστε σύντομα να μπορεί να μιλούμε για την οριστική επίλυση του οικιστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν ευάλωτες ομάδες».

«Από την αρχή είχαμε λάβει κάποια μέτρα με το ΕΕΕ επιδοτώντας το ενοίκιο. Σήμερα, όμως, έχουν εκφύγει κάπου οι τιμές των ενοικίων, για αυτό και έπρεπε να ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα», είπε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top