ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: 'Η Παιδεία και οι μαθητές πάνω από τις όποιες σκοπιμότητες'

Πρόεδρος: 'Η Παιδεία και οι μαθητές πάνω από τις όποιες σκοπιμότητες'

Ο διάλογος και η συνεργασία είναι η μόνη οδός για να εξευρεθεί ο τρόπος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση , ανέφερε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας πως η Παιδεία και οι μαθητές πρέπει να τεθούν πάνω από τις όποιες σκοπιμότητες.

Σε χαιρετισμό του, στην τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς ΚΘ΄ - Γ.Ν. Καλογερόπουλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι "δεν μπορεί να νοείται σύγχρονο κράτος χωρίς παροχή υψηλού επιπέδου παιδεία και ανάλογου επιπέδου υλικοτεχνική υποδομή για να τη στηρίζει", υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι "παρά το γεγονός πως ως κράτος και κοινωνία αφιερώνουμε ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού μας για την παιδεία, το μεγαλύτερο ποσοστιαία από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν είναι αυτά που προσδοκούμε".

Αναλύοντας τις επιδιώξεις και τους στόχους που τέθηκαν από το κράτος για συνολικό εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής πολιτικής και των δομών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως ο διάλογος είναι η μόνη οδός για να εξευρεθεί ο τρόπος, "θέτοντας πάνω από τις όποιες συνδικαλιστικές ή και όποιες άλλες πολιτικές, την Παιδεία, το παιδί, τη μόρφωση".

" Άλλο είναι η συνδικαλιστική διεκδίκηση δικαιωμάτων, που είναι απόλυτα κατανοητή, και άλλο είναι, χάριν των διαφωνιών μας, να συνεχίζουμε να ακολουθούμε μια εκπαιδευτική πολιτική που τα μαθησιακά της αποτελέσματα δεν τιμούν κανένα" είπε και πρόσθεσε "ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για τα μαθησιακά αποτελέσματα, ευθύνεται το σύστημα".

"Δεν μπορεί χάριν συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων ή άλλων πολιτικών να εμμένουμε σε απηρχαιωμένες αντιλήψεις δογματικά, αποτρέποντας έτσι τη βελτίωση αυτού που όλοι θέλουμε", συνέχισε ο ΠτΔ και απαντώντας στο ερώτημα ποιος φταίει που υπάρχει προτίμηση σε ιδιωτικά παρά δημόσια σχολεία, απάντησε "όλοι μας, όλο το σύστημα".

Γι αυτό, πρόσθεσε "πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι αν θέλουμε την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου θα πρέπει να συνεργαστούμε, θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι παθογένειες που μέχρι σήμερα οδήγησαν σε αποτυχία" και συμπλήρωσε "να βάλουμε τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, έφτασε η ώρα της αξιολόγησης και του εκπαιδευτικού και του μαθητή και γενικότερα".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top