ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ικανοποιημένοι με το γραπτό των Νέων Ελληνικών οι μαθητές – 'Κανένα πρόβλημα με την κατανόηση...' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ικανοποιημένοι με το γραπτό των Νέων Ελληνικών οι μαθητές – 'Κανένα πρόβλημα με την κατανόηση...' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη εξέταση των Παγκύπριων Εξετάσεων 2019, με το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών να παρουσιάζεται ιδιαίτερα εύκολο προς τους μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν ευχαριστημένοι.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Χωρίς προβληματισμούς και παράπονα ολοκληρώθηκε στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (20/5) το πρώτο εξεταστέο μάθημα των Παγκύπριων Εξετάσεων, που όπως και κάθε χρονιά είναι αυτό των Νέων Ελληνικών.

Όπως ανέφεραν στο ThemaOnline, τελειόφοιτοι μαθητές της Γ' Λυκείου, το εν λόγω γραπτό, προς έκπληξή τους, ήταν αρκετά κατανοητό χωρίς να εντοπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα κατανόησης ή ύλης που να μην έχει διδαχθεί. 

 

Μαθήτρια, αναφερόμενη στο γραπτό μάς ανέφερε: «Πιστεύω ότι σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ήταν ένα δοκίμιο για το οποίο προετοιμαστήκαμε όπως έπρεπε από το σχολείο αλλά κυρίως και στα ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα η έκθεση περιείχε ερωτήματα που συνδυάζονται με την ελευθερία και τον καταναλωτισμό. Γενικά ήταν αρκετά κατανοητό.

Όλα τα ερωτήματα και το περιεχόμενο ήταν σαφή χωρίς οποιαδήποτε δυσκολία. Δεν υπήρχε μέρος που να ήταν εκτός της διδασκόμενης ύλης, ιδιαίτερα ευχαριστημένοι».

 

Με ιδιαίτερη χαρά και έκπληξη, οι μαθητές στο σύνολο, ανέφεραν ότι οι ελπίδες τους να τα πήγαν καλά είναι αρκετές ενώ πιστεύουν πως όσοι διάβασαν θα αποδώσουν όπως θα έπρεπε. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων και ο κ. Γιάννος Παναγιώτου, φιλόλογος- καθηγητής Νέων Ελληνικών στην επαρχία Λεμεσού. 

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε και ο ίδιος στο ThemaOnline: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το φετινό γραπτό. Η ύλη που διδάχθηκε τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια είναι επαρκής σε σχέση με όσα συμπεριλάμβανε το δοκίμιο. Όσοι μαθητές κατέβαλαν τον ανάλογο κόπο και διάβασαν σίγουρα θα τα έχουν πάει πολύ καλά.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα εύκολο γραπτό, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα με την κατανόηση και το περιεχόμενο. Ελπίζουμε να είναι μια καλή αρχή και για τις επόμενες εξετάσεις».

Το δοκίμιο αποτελείτο από δύο μέρη, ενώ οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top