ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνη στην ατμόσφαιρα

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρούνται την Τρίτη 4/6 στην ατμόσφαιρα και τον Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να προτρέπει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες τους πληθυσμούς (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος, οι τελευταίες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης σκόνης που μετρήθηκαν στις 4 μ.μ. στις ακόλουθες περιοχές ήταν:

Λευκωσία:                                64   μg/m3
Λεμεσός:                                  76   μg/m3
Λάρνακα:                               132   μg/m3
Πάφος:                                       --   μg/m3
Παραλίμνι:                                57   μg/m3
Ζύγι:                                          33   μg/m3
Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου:            37   μg/m3
 
Σημειώνεται ότι «σκόνη» σημαίνει εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10). Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή και δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).
 
Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής, άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ωριαίων μετρήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή ``Air Quality Cyprus``, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε κινητό τηλέφωνο.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Επίτροπος Ισότητας καταδικάζει σεξιστικά σχόλια βουλευτή  - «Προσβλητικό απέναντι σε χιλιάδες γυναίκες»

Η Επίτροπος Ισότητας καταδικάζει σεξιστικά σχόλια βουλευτή - «Προσβλητικό απέναντι σε χιλιάδες γυναίκες»

Σαφή έκφραση σεξισμού και έλλειψης σεβασμού χαρακτήρισε η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων τα σχόλια βουλευτή που διατυπώθηκαν δημόσια, τονίζοντας ότι ο πολιτικός λόγος δεν μπορεί να αναπαράγει στερεότυπα και προκαταλήψεις στη βάση του φύλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE