ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη για επιστροφή στα Μνημόνια»

Αλέξης Τσίπρας: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη για επιστροφή στα Μνημόνια»

Την άποψη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα «άνοιξε την όρεξη για επιστροφή στα Μνημόνια σε ακραίους κύκλους των Βρυξελλών», εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τη χθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές καθώς, πλέον, το παλιό κατεστημένο, όπως είπε, αμφισβητεί τις πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης και βάζει προσκόμματα στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους, να δουν τα αποτελέσματα στην τσέπη τους.

«Έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμη και ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα», είπε σε οξύ τόνο και υπενθύμισε πως «είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το ‘14 όταν αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης, πριν, δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει από τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων «χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», προειδοποίησε, όμως, πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. «Αυτό δεν σημαίνει πως έχει κλείσει οριστικά ο κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες του 12, το 13, του 13,στις σκληρές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, της σκληρής λιτότητας».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για να κλείσει ο δρόμος της επιστροφής στη λιτότητα είναι «η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top