ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανοί εμπειρογνώμονες - Αρχ. Αστυνομίας: Εισηγήθηκαν αστυνόμευση για σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα

Βρετανοί εμπειρογνώμονες - Αρχ. Αστυνομίας: Εισηγήθηκαν αστυνόμευση για σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα

Αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν τις εισηγήσεις τους προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη για πιο οργανωμένη αστυνόμευση στο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. 

Δύο Βρετανοί Αξιωματικοί της Αστυνομίας της Αγγλίας και Ουαλίας, εμπειρογνώμονες στους τομείς του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της ανάλυσης πληροφοριών, βρίσκονται στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη, τον Υπαρχηγό Αστυνομίας Στυλιανό Παπαθεοδώρου και Ανώτερους Αξιωματικούς, Διευθυντές Τμημάτων, της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σκοπός της επίσκεψης των εμπειρογνωμόνων, είναι η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και η υιοθέτηση από τα δύο Αστυνομικά Σώματα, ενιαίου τρόπου αντιμετώπισής τους, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με την Αστυνομία της Αγγλίας και Ουαλίας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας υποδέχθηκε τους δύο εμπειρογνώμονες, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου προέβη σε σχετική παρουσίαση, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι διεργασίες των δύο εμπειρογνωμόνων κατά τις επισκέψεις τους στα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας τις προηγούμενες δύο μέρες.

Είχε προηγηθεί κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης των δύο Βρετανών εμπειρογνωμόνων, την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, μία πρώτη συνάντηση του κ. Μιχαηλίδη και του κ. Παπαθεοδώρου, μαζί τους, στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Παρών στις δύο συναντήσεις ήταν και ο Αρχηγός Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων Chris Eyre.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δύο εμπειρογνώμονες έτυχαν ενημέρωσης για τις τάσεις του εγκλήματος, τις δομές της Αστυνομίας Κύπρου και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της Δύναμης. Ακολούθησαν, επισκέψεις τους στα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας, όπως το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Γραφείο Καταπολέμησης Τρομοκρατίας.

Οι δύο εμπειρογνώμονες προέβησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για τρόπους βελτίωσης και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη συνάντηση της Παρασκευής ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους δύο εμπειρογνώμονες και την Αστυνομία Αγγλίας και Ουαλίας, για την εποικοδομητική τους παρουσία στην Κύπρο, ενώ οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Αστυνομικών Σωμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top