ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριανού: «Απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία»

Κυπριανού: «Απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία»

Για τα μελλοντικά σχέδια του κόμματος αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο της Κυριακής 09/06 ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κύριος Κυπριανού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Φρίξο Δαλίτη, αναφέρει πως ο στόχος του κόμματος είναι διπλός, «Από τη μια η απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ από την εξουσία, διότι οι πολιτικές που ακολουθούν θεωρούμε ότι είναι καταστροφικές και από την άλλη η ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση που θα ακολουθήσει διαφορετικές πολιτικές. Πολιτικές προς όφελος των πολλών, πολιτικές που θα δώσουν προοπτική σε ό,τι αφορά το Κυπριακό».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ανέφερε τα πιο πάνω, εν συνεχεία της δήλωσής του πως δεν πρόκειται το ΑΚΕΛ να κάνει «συνεργασίες σκοπιμοτήτων», καθώς «οι συνεργασίες πρέπει να εδράζονται σε μία πολιτική πλατφόρμα», τόνισε.

Παράλληλα μιλώντας για τις σχέσεις του κόμματος, με εκείνα του ενδιάμεσου χώρου, ο κύριος Κυπριανού είπε πως «οι σχέσεις μας με τα άλλα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου λόγω της πολεμικής που μας άσκησαν στο Κυπριακό κυρίως, αλλά και στα θέματα της οικονομίας δεν είναι και οι καλύτερες. Ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ και πιο συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, δημιούργησε κάποιες καταστάσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν εύκολες συνεργασίες με αυτά τα κόμματα».

Όσον αφορά την «επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών» ο Άντρος Κυπριανού είπε πως το θέμα των Προεδρικών εκλογών θα απασχολήσει το κόμμα πιο γρήγορα, σε σχέση με τις τελευταίες Προεδρικές, τονίζοντας ωστόσο πως «θα ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα στο πολιτικό επίπεδο και όχι στο επίπεδο του προσώπου που θα επιλεγεί».

«Αυτό το οποίο έχουμε αυτή την ώρα μπροστά μας είναι σε πρώτη φάση το Συνέδριο του κόμματος που θα οργανωθεί σε ένα χρόνο. Είναι καθορισμένο για τον Ιούνιο του 2020 και στη συνέχεια οι βουλευτικές εκλογές που θα είναι τον Μάιο του 2021», είπε ο κύριος Κυπριανού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top