ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Έδεσαν ασθενή στο κρεβάτι του νοσοκομείου - Τον εντόπισε δεμένο η κόρη του

ΠΑΦΟΣ: Έδεσαν ασθενή στο κρεβάτι του νοσοκομείου - Τον εντόπισε δεμένο η κόρη του

Σε καταγγελία προς τον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Εξέτασης Παραπόνων Ασθενών της Επαρχίας Πάφου προχώρησε θυγατέρα ασθενή, τον οποίο όπως υποστηρίζει, έδεσαν στο κρεβάτι νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το περιστατικό έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου νοσηλευτές έδεσαν ασθενή στο κρεβάτι του νοσοκομείου με την δικαιολογία ότι ήταν ανήσυχος και κινδύνευε να τραυματιστεί.

Η θυγατέρα του εν λόγω ασθενή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προχώρησε με επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής αναφέροντας ότι: «Στις 3 Μαΐου ήμουνα όλη μέρα στο νοσοκομείο και γύρω στις 19:30 είχα φύγει. Πριν προλάβω να μπω σπίτι (κάτοικος Λεμεσού) είχα ενημερωθεί ότι ο πατέρας μου ήταν ανήσυχος και ζητούσαν όπως πάει κάποιος στο νοσοκομείο.

Επέστρεψα, λοιπόν, ανήσυχη στο νοσοκομείο. Όταν έφθασα εκεί είδα τον πατέρα μου να κάθεται ήρεμα στο κρεβάτι. Όταν του μίλησα μου είπε «κοίταξε εδήσαν με» και μου έδειξε τους επιδέσμους που ήταν ακόμα δεμένοι στο κρεβάτι αφού είχε καταφέρει να τους λύσει. Και συμπλήρωσε «είναι γιατροί ρε τούτοι;».

Σύμφωνα με την γυναίκα, η ίδια ζήτησε εξηγήσεις από την προϊσταμένη, η οποία «προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι ο πατέρας μου είχε σηκωθεί από το κρεβάτι τρεις φορές και κινδύνευε να πέσει. Την ενημέρωσα ότι στις 18:00 είχε δοθεί διουρητικό και ήταν φυσικό να χρειάζεται να ουρεί συχνά. Η νεαρή νοσηλεύτρια που ήταν εκεί μου ζήτησε συγγνώμη. Η προϊσταμένη μού ανέφερε ότι παρά να κινδυνεύουν οι ασθενείς να πέσουν, προτιμούν να τους δένουν».

Στη συνέχεια, προσθέτει, «ο πατέρας μου αφού μιλήσαμε και είδα ότι ήταν ήρεμος και απλά ήθελε να ουρήσει, ξάπλωσε και κοιμήθηκε. Στις 22:30 η προϊσταμένη ήρθε με ένα κουτάλι σταγόνες ηρεμιστικές για να δώσει στον πατέρα μου. Της είπα ότι κοιμάται και ζήτησα να μάθω γιατί δεν του τις έδωσαν όταν είδαν ότι ήταν ανήσυχος. Μου απάντησε ότι δεν μπορούσαν να δώσουν σταγόνες χωρίς τις οδηγίες του γιατρού». Την Κυριακή, συνεχίζει στην καταγγελία της, «κάποιος ασθενής από άλλο δωμάτιο φώναζε και άκουσα μια νοσηλεύτρια να λέει: Πρέπει να τον ξεδέσουμε, έχει πάνω από δέκα λεπτά που είναι δεμένος».

Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», η γυναίκα ζητά τη διερεύνηση της καταγγελίας της υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα έπρεπε να ακολουθούνται στη σύγχρονη εποχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top