ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Τράβηξε» στα άκρα υπόθεση για χρήση κινητού κατά την οδήγηση – Έφτασε μέχρι το Ανώτατο

ΚΥΠΡΟΣ: «Τράβηξε» στα άκρα υπόθεση για χρήση κινητού κατά την οδήγηση – Έφτασε μέχρι το Ανώτατο

Οδηγός καταγγέλθηκε από αστυνομικό ότι την ώρα που οδηγούσε έκανε χρήση του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο δεν ήθελε να παραδεχθεί ενοχή.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» προσπάθησε να πείσει τόσο το πρωτόδικο δικαστήριο, όσο και το Ανώτατο για το ότι δεν ήταν ένοχος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο, είχε το δεξί του χέρι στο κεφάλι του γιατί είχε πονοκέφαλο και εκείνη την ημέρα, ήταν μαυρισμένο λόγω εργασιών, ενώ το κινητό του είναι χρώματος άσπρου.

Μάλιστα, παρουσίασε το τιμολόγιο αγοράς του κινητού του, για να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ήταν άσπρο, ωστόσο στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι είχε αγοράσει και θήκη κινητού χρώματος μαύρου.

Η θέση της αστυνομικού που έπιασε επ’ αυτοφώρω τον οδηγό, ήταν ότι όταν τον προσπέρασε από δεξιά, τον είδε να κρατά το κινητό του τηλέφωνο με το δεξί του χέρι και να το έχει στο ύψος του δεξιού του αφτιού.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, υιοθέτησε την θέση της αστυνομικού και ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Ωστόσο το Ανώτατο απέρριψε την έφεση, σημειώνοντας στην απόφασή του ότι δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό ως προς την αξιολόγηση της μαρτυρίας από το πρωτόδικο δικαστήριο που να δικαιολογεί την επέμβασή του.

Το Ανώτατο επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση και στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ και 4 βαθμοί ποινής στην άδεια οδήγησής του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top