ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ Κύπρου - ΗΑΕ: Δημιουργείται κοινή επιτροπή συνεργασίας

ΥΠΕΞ Κύπρου - ΗΑΕ: Δημιουργείται κοινή επιτροπή συνεργασίας

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την δημιουργία κοινής επιτροπής συνεργασίας καθώς και συμφωνία για συνεργασία σε οικονομικά και τεχνικά θέματα.

Τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, το Κυπριακό, τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου, τη Συριακή κρίση, το Παλαιστινιακό και διμερή θέματα που αφορούν την συνεργασία Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζήτησαν σήμερα στη Λευκωσία οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σεϊχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan.
 
Οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας που προνοεί για την δημιουργία κοινής επιτροπής συνεργασίας καθώς και συμφωνία για συνεργασία σε οικονομικά και τεχνικά θέματα.

Τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης όσο και ο κ. Al Nahyan μίλησαν θερμά για την διμερή συνεργασία και την φιλία των δύο χωρών και εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την αλληλοϋποστήριξη σε διάφορους τομείς. Αναφορά έγινε και στην πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για την κλιματική αλλαγή με την εμπλοκή χωρών της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top