ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Η ΕΕ θα προειδοποιήσει εκ νέου την Τουρκία για τη δράση της

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Η ΕΕ θα προειδοποιήσει εκ νέου την Τουρκία για τη δράση της

Οι 28 της ΕΕ αναμένεται να εκφράσουν "σοβαρές ανησυχίες" σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα δεσμευθούν να "απαντήσουν κατάλληλα σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία", σε προσχέδιο δήλωσης που συντάσσεται.

Το εν λόγω προσχέδιο θα εκδοθεί την Τρίτη (18/6) από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που ενημέρωσαν τον Τύπο στο Λουξεμβούργο.

Οι 28 επαναλαμβάνουν ότι "οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και δεν υπάρχουν άλλα κεφάλαια που εξετάζονται για άνοιγμα ή κλείσιμο και θα προειδοποιούν ότι "δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας".

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Δίνει μάχη για τη ζωή 61χρονη – Έξι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Δίνει μάχη για τη ζωή 61χρονη – Έξι τραυματίες

Έξι πρόσωπα τραυματίστηκαν σε οδική σύγκρουση που σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό. Από τους τραυματίες, 61χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη, σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο άλλα πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.