ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Ήρθε η στιγμή η ΕΕ να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής των τουρκικών ενεργειών

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Ήρθε η στιγμή η ΕΕ να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής των τουρκικών ενεργειών

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, που συμμετείχαν τη Δευτέρα 17/6 στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβησαν σε μια συστηματική προσπάθεια επικοινωνίας των θέσεων των δύο χωρών για τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιώργος Κατρούγακλος σημείωσε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας ως παράνομες, αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο, και έχει καλέσει την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε παρόμοια πρόκληση. Τόνισε, δε, ότι έχει έρθει η στιγμή να σταλεί στην πλευρά αυτή ένα σαφές, ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα αποτροπής.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι όπως τα σύνορα κάθε κράτους-μέλους είναι σύνορα και της ΕΕ, έτσι και η ΑΟΖ καθεμίας χώρας είναι ΑΟΖ της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος έχει εκπληρώσει κάθε υποχρέωση που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη Σύμβαση του Montego Bay. 

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από τους εταίρους, η ΕΕ να πάρει συνολικά θέση απέναντι στις παράνομες τουρκικές ενέργειες ενώ τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει με κλίμα ψυχραιμίας, εγρήγορσης αλλά και αποφασιστικότητας και ενότητας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top