ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ: Άρχισαν οι γκρίνιες για τα κρεβατάκια θαλάσσης -Ξεκάθαρος ο νόμος -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ: Άρχισαν οι γκρίνιες για τα κρεβατάκια θαλάσσης -Ξεκάθαρος ο νόμος -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καλοκαίρι 2019 και οι πολίτες ξεκίνησαν ήδη τα μπάνια τους στις διάφορες παραλίες του νησιού, με αρκετούς απ' αυτούς να διαμαρτύρονται για τις «παράλογες» τιμές ενοικιάσεως των κρεβατιών θαλάσσης.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Όπως εύλογα μπορεί να ερωτηθεί κανείς, τι συμβαίνει με τις τιμές ενοικιάσεως στα κρεβατάκια θαλάσσης, μετά από επίσκεψή του στα παραλιακά κέντρα της Κύπρου, ο Περί προστασίας των Παραλιών Νόμος είναι ξεκάθαρος.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι ο νόμος προνοεί τη σύσταση Επιτροπής Παραλιών που αποφασίζει για την ανώτατη τιμή ενοικιάσεως κρεβατιών θαλάσσης, που έχει καταλήξει πως δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2,5 ευρώ το κρεβατάκι.

Ωστόσο, όπως παρατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί είναι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για αδικαιολόγητες τιμές ενοικιάσεως σε παραλιακά κέντρα των επαρχίων. 

Πιο κάτω όπως θα δείτε ένας εκ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι μετά από επίσκεψή του σε παραλιακό κέντρο, του έχει χρεωθεί υποχρεωτικά -μαζί με την ενοικίαση δύο κρεβατιών και μίας ομπρέλας- και δύο φρουτοσαλάτες, τις οποίες δεν παρέλαβε ποτέ. 

Το ThemaOnline, μετά από σχετική έρευνα διαπίστωσε ότι αρκετά από τα παραλιακά κέντρα προσφέρουν «ειδικά πακέτα» τα οποία περιλαμβάνουν συνοδευτικό όπως στο πιο πάνω παράδειγμα η φρουτοσαλάτα. Άτομο του συγκεκριμένου υποστατικού σε παραλία της Λεμεσού μάς ξεκαθάρισε ότι 'η φρουτοσαλάτα δεν ήταν υποχρεωτική'.

Ωστόσο, τονίζουμε ότο με βάση τον νόμο, η χρέωση για τα κρεβατάκια δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 2,5 ευρώ. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top