ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νούνο, τελικά ΔΕΝ μας αξίζεις…

Νούνο, τελικά ΔΕΝ μας αξίζεις…

Η υπόθεση Νούνο Μοράις δεν έχει κλείσει ακόμα στον ΑΠΟΕΛ και τα πάντα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Πορτογάλου. Ο αρχηγός των πρωταθλητών άκουσε… τα πάνδεινα από μερικούς οπαδούς, με το σήριαλ της παραμονής του ή όχι.

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου

Πριν μπω στο «ζουμί», θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ούτε προσωπολάτρης είμαι, ούτε υπέρμαχος κανενός. Τώρα, μπορώ να συνεχίσω.

Το κεφάλαιο Νούνο Μοράις, παραμένει ανοιχτό, στον ΑΠΟΕΛ και κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει, με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πορτογάλου από τους πρωταθλητές να είναι πιο ορατό από ποτέ.

Αυτό όμως, που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η συμπεριφορά μερικών οπαδών των γαλαζοκιτρίνων για τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας. Κάποιοι, «έστησαν στον τοίχο» τον Πορτογάλο και χωρίς έλεος άρχισαν να τον κατηγορούν! «Αν δεν θέλει να συνεχίσει να πάει στο καλό», «Μα ποιος ενόμισε πως εν ο Μοράις», «Φέρνουμε άλλον καλύτερο στη θέση του», «Στα 35 του και να παίζει ακόμα βασικός», και τα συναφή.

Φαίνεται, πως εδώ στην Κύπρο, όλοι μας ξεχνάμε εύκολα. Ξέχασαν πως ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στον ΑΠΟΕΛ, ξέχασαν πως 12 χρόνια δίνει και τη ζωή του για το σήμα στη φανέλα. Ξέχασαν το γκολ στον τελικό κυπέλλου απέναντι στην Ανόρθωση, μόλις ήρθε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον «έβγαλε από τη ναφθαλίνη», που έδωσε το κύπελλο στην ομάδα, όπως ξέχασαν και το τέρμα, πάλι κόντρα στην «Κυρία», μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος… σπάζοντας την κατάρα. Το γκολ με τη Λυών στα πέναλτι, τις «μάχες» στον χώρο του κέντρου με όλους τους αντιπάλους.

Είναι οι ίδιοι, που ξέχασαν πως ο Νούνο αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος στη σύγχρονη ιστορία των γαλαζοκιτρίνων. Αυτός που τη λήξασα σεζόν αν και στα 35 του ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, και έτρεχε σαν 20χρονος! Ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του ΑΠΟΕΛ, πιστός στρατιώτης και πάνω από όλα, τίμιος άνθρωπος. Μπορεί να «ξέφευγε» σε κάποιες φάσεις στους αγώνες, ωστόσο αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Δώδεκα χρόνια, 9 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 4 σούπερ Καπ. Και αυτό το ξέχασαν όμως.

Έτσι είναι εδώ στην Κύπρο όμως. Όποτε δεν μας συμφέρει κάτι, δεν θυμόμαστε ή γινόμαστε αχάριστοι. Αν είναι δυνατόν! Λίγος σεβασμός στον Πορτογάλο, που έδωσε τόσα πολλά για τον ΑΠΟΕΛ δεν βλάπτει. Όποια και αν είναι η απόφαση του. Ότι και να γίνει στο τέλος.

Ευτυχώς, όμως, είναι η μειονότητα και αυτό είναι το ενθαρρυντικό, (αν υπάρχει βέβαια), σε όλη αυτή την κατάσταση. Αν μιλάνε έτσι για τον παίκτη που έσπασε το φράγμα των 500 συμμετοχών και έγινε ρέκορντμαν, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;

Βέβαια, για να μην γράφω μόνο τη μία μεριά, υπάρχει και η άλλη. Αυτή που κατηγορεί τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη για τους χειρισμούς της στο όλο θέμα με τον Πορτογάλο. Αυτοί, που θέλουν να μείνει για ακόμα ένα χρόνο ο ποδοσφαιριστής. Ήταν γνωστό πως μια μέρα θα ερχόταν το διαζύγιο ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Μοράις, αλλά δεν είναι σωστό να κατηγορείται κανένας. Ούτε ο παίκτης, ούτε η διοίκηση.

Αυτό που αξίζει ο Νούνο, όποια απόφαση και αν πάρει, όποια κατάληξη και αν έχει η υπόθεση του στο τέλος, είναι ένα δυνατό χειροκρότημα. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και μια μεγάλη υπόκλιση. Ούτε βρισιές, ούτε μελόδραμα…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top