ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Τραμπ μου είπε πως δεν θα επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

Ερντογάν: Ο Τραμπ μου είπε πως δεν θα επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

“Ακούσαμε από Τραμπ ότι κυρώσεις εναντίον της Τουρκία δεν θα επιβληθούν ”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ερωτηθείς για τους S400 σε συνέντευξη τύπου στην Οσάκα της Ιαπωνίας έπειτα από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Για το αν θα τοποθετηθούν οι S400 στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “ας τους πάρουμε πρώτα και θα δούμε”

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι S400 είναι στη διαδικασία της παράδοσης και δεν ταιριάζει σε μια χώρα όπως η Τουρκία να απαρνηθεί ένα τέτοιο συμβόλαιο που βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης. Αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει”. 

Για το θέμα των Patriot ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι επί περιόδου Ομπάμα η Τουρκία είχε κάνει βήμα αλλά το Κογκρέσο δεν είχε επιτρέψει τη αγορά τους και έτσι η Τουρκία έπρεπε να κάνει ένα βήμα για το αντιαεροπορικό πυραυλικό της σύστημα. “Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία με τους καλύτερους όρους. Στο θέμα των κυρώσεων ο κ. Τραμπ το ξεκαθάρισε. Ακούσαμε ειδικά από αυτόν ότι τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει”.

Σε ερώτηση για το αν θα εγκατασταθούν οι S-400 στην Αν. Μεσόγειο για να προστατεύουν τα γεωτρύπανα και τις δραστηριότητες για εξόρυξη υδρογονανθράκων της Τουρκίας στην περιοχή, ο Ερντογάν απάντησε “ας μην τρέχουμε να πάρουμε βρακί για το παιδί που δεν γεννήθηκε. Ας τους πάρουμε πρώτα και θα δούμε”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “ενώ από την μια προχωράει το θέμα μας με τους S400, από την άλλη αγοράζουμε 100 αεροσκάφη Boeing από τις ΗΠΑ”. “Εμείς με τις ΗΠΑ είμαστε στρατηγικοί συνέταιροι. Κανένας δεν έχει δικαιώματα να παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας σχετικά με τα βήματα που θα κάνει ως στρατηγικός εταίρος”. 

Για τα πολεμικά αεροσκάφη F35, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει πληρώσει 1 δις 400 δολάρια και μάλιστα είναι και κοινός παραγωγός. “Ως κοινός εταίρος μέχρι στιγμής μας παρέδωσαν τέσσερα F35. Κι έχουμε να παίρνουμε άλλα 100 συν 6. Προσδοκούμε σε αυτά. Αλλά οι δηλώσεις που έχουν κάνει κάποιοι κατώτεροι δεν ταιριάζουν με τις δηλώσεις του (Αμερικανού) Προέδρου”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top