ΚΥΠΡΟΣ

Ιστορικές στιγμές για την Εθνική Γυναικών! Όλοι στο Παφιακό…

Ιστορικές στιγμές για την Εθνική Γυναικών! Όλοι στο Παφιακό…

Πρωτόγνωρες στιγμές ζουν στην Εθνική Γυναικών.

Η πρώτη τους ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές τουρνουά, συνοδεύτηκε και από την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και το γεγονός αυτό γεμίζει όλους με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

H Εθνική Γυναικών που μέχρι πρόσφατα έδινε 1-2 παιχνίδια τον χρόνο, κλήθηκε να παίξει τρεις αγώνες σε διάστημα τεσσάρων ημερών και ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιρίστριες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο απολογισμός των τριών νικών σε τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων αντικατοπτρίζει πλήρως την προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι τώρα και η πρόκριση στον τελικό, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση.

Από τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την εντελώς άγνωστη ομάδα του Μπαχρέιν, έδειξαν αποφασισμένες να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε από την ΚΟΠ για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση και να δείξουν πως το Γυναικείο ποδόσφαιρο σε Εθνικό επίπεδο έχει κάνει βήματα προόδου.

Με τον ίδιο τρόπο συνέχισαν και στους υπόλοιπους αγώνες με Μάλτα και Αζερμπαϊτζάν και μέσα από ένα αμφίρροπο όμιλο, τερμάτισαν στην πρώτη θέση χωρίς απώλειες βαθμών.

Πλέον, η νέα πρόκληση που έχουν ενώπιον τους είναι η Εθνική Ελλάδας. Η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του τουρνουά (βρίσκεται στην 69η θέση της κατάταξης της FIFA και η Κύπρος στην 110η ) είναι ασφαλώς το φαβορί στον τελικό της Τετάρτης, όμως, σε ένα τέτοιο αγώνα όλα μπορούν να συμβούν.

«Πάμε στον τελικό ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τις δικές μας πιθανότητες. Η προσπάθεια της ομάδας στους προηγούμενες αγώνες μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμη και την πρώτη θέση, χωρίς να σημαίνει πως θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε» είναι το σχόλιο του προπονητή της ομάδας Άντρου Βασιλείου ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.

Η ομάδα μας μπήκε σε ρυθμούς τελικού από σήμερα με προπόνηση που έγινε το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας. Παρά την κούραση από την χθεσινή υπερπροσπάθεια, η προπόνηση έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα αφού η πρόκριση στον τελικό, δίνει σε όλους ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια. 

Ο τελικός θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00 στο Παφιακό και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top