ΔΙΕΘΝΗ

«Ασεβή» χαρακτηρίζει τα σχόλια Τραμπ για Βρετανό πρέσβη και Μέι ο Τζέρεμι Χαντ

«Ασεβή» χαρακτηρίζει τα σχόλια Τραμπ για Βρετανό πρέσβη και Μέι ο Τζέρεμι Χαντ

Σεβασμό προς το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, απαντώντας επίσης μέσω Twitter στις επιθετικές αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του Βρετανού πρέσβη στην Ουάσινγκτον και της πρωθυπουργού Μέι.


Ο πρόεδρος Τραμπ είχε χαρακτηρίζει «παλαβό», «πολύ ηλίθιο» και «πομπώδη βλάκα» τον πρέσβη σερ Κιμ Ντάροχ, αντιδρώντας στην αποκάλυψη ότι εκείνος τον χαρακτήριζε «ανίκανο», «αδέξιο» και «ανασφαλή» σε εμπιστευτικά διπλωματικά υπομνήματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ σχολίασε επίσης ότι η κα Μέι ακολούθησε τον δικό της «ανόητο» δρόμο στις διαπραγματεύσεις του Brexit αγνοώντας τις δικές του συμβουλές για σκληρή στάση έναντι της ΕΕ και οδηγώντας έτσι τη χώρα σε «καταστροφή».

Ο κ. Χαντ, που διεκδικεί μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο:

«Οι φίλοι μιλάνε ειλικρινά, επομένως αυτό θα κάνω: αυτά τα σχόλια είναι ασεβή και λανθασμένα προς την πρωθυπουργό μας και τη χώρα μου. Οι διπλωμάτες σας δίνουν τις ιδιωτικές τους γνώμες στον ΥΠΕΞ Πομπέο και το ίδιο κάνουν και οι δικοί μας. Είπατε ότι η συμμαχία ΗΒ-ΗΠΑ είναι η σπουδαιότερη στην ιστορία και συμφωνώ, αλλά οι σύμμαχοι πρέπει να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο με σεβασμό, όπως έχει πάντα κάνει η Τερέζα Μέι με εσάς. Οι πρέσβεις διορίζονται από την κυβέρνηση του ΗΒ και εάν γίνω πρωθυπουργός ο πρέσβης μας θα παραμείνει».

Πάντως αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Λονδίνο η απόφαση να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση στην Ουάσινγκτον μεταξύ του Βρετανού υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Λίαμ Φοξ με την κόρη και σύμβουλο του προέδρου Τραμπ, Ιβάνκα, χωρίς την παρουσία του σερ Κιμ Ντάροχ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top