ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Σπέχαρ - «Ο Πρόεδρος ήγειρε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Σπέχαρ - «Ο Πρόεδρος ήγειρε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (10/7) η συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη και Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στην οικία του Προέδρου στη Λεμεσό.

Γύρω στη μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Προέδρου Αναστασιάδη, στη Λεμεσό.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.

"Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο και είδα ότι είναι καλά. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Το απόγευμα θα δω και τον κ. Ακιντζί", ανέφερε η κ. Σπέχαρ, σε σύντομη δήλωσή της.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Κυριάκος Κούρος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. Σπεχαρ συναντήθηκαν με αντικείμενο την επικείμενη έκθεση που υποβάλλεται από τον ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με την ειρηνευτική δύναμη, προσχέδιο της οποίας δίνεται σήμερα στα μόνιμα μέλη του ΣΑ.

«Ο Πρόεδρος ήγειρε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία στην περιοχή μας, τις παραβιάσεις που γίνονται στη θάλασσα, στα χωρικά ύδατα, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέργειες οι οποίες σίγουρα παρεμποδίζουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού» είπε ο κ. Προδρόμου.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδήλωσε στη συνάντηση και την ετοιμότητά του για να έχει το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Φωτογραφίες από την συνάντηση: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top