ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία στο ΣΕΥ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία στο ΣΕΥ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία κατά τις "τρέχουσες υποθέσεις" στην ημερήσια διάταξη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (ΣΕΥ).

Όπως έγινε γνωστό η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι πραγματοποίησε μια εισαγωγή και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος εξέθεσε τα δεδομένα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Κύπρος υποστηρίχθηκε ενεργά από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, εντός αίθουσας, ενώ είχαν προηγηθεί δηλώσεις στήριξης από Φιλανδία , Ολλανδία και Γερμανία και εκτός της αίθουσας.

To κείμενο των συμπερασμάτων των 28 της ΕΕ για την Τουρκία πέρασε από την πρωινή συζήτηση στο Coreper χωρίς αλλαγές και παραπέμφθηκε ως "σημείο Α" στους Υπουργούς Εξωτερικών προς έγκριση.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Δένδια στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Κύπρου στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Υπουργός είχε με τον ομόλογό του της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρώτη επίσημη συνάντηση με την ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής του Νίκου Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top