ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσωρινή ανακωχή εν αναμονή της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα για την παύση Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

Προσωρινή ανακωχή εν αναμονή της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα για την παύση Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

Ο Κώστας Κληρίδης δηλώνει ότι «πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο.»

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη βρίσκεται πλέον η «καυτή πατάτα» των αποφάσεων για το μέλλον της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Κληρίδης παρέλαβε χθες επιστολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία του ζητείται να διερευνήσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο για την παύση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσοι και νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη αφού ούτε νομολογία υπάρχει, ούτε και κανόνες για το πως θα κινηθεί η Νομική Υπηρεσία.

Ο Κώστας Κληρίδης δηλώνει ότι «πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο.» Πρόσθεσε, επίσης ότι «εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι η παράκληση του Προέδρου να εξεταστεί από τη νομική υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα, το ενδεχόμενο να στοιχειοθετηθεί υπόθεση, ώστε να παραπεμφθεί το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ενεργοποιώντας τις πρόνοιες του συντάγματος και του νόμου για απομάκρυνση της διοικητού.»

Η κυρία Γιωρκάτζη πάντως συνεχίζει κανονικά το έργο της και χθες μάλιστα πραγματοποίησε σύσκεψη με το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας για να «γιορτάσει» τον ένα χρόνο από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και να θέσει τους επόμενους της στόχους.

Την ίδια ώρα αρχίζει η ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες του παραιτηθέντα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής  Τράπεζας, Στέλιου Κοιλιάρη, από τον Παναγιώτη Καλλή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top