ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει Αναστασιάδη και μετά Ερογλου ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε – Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Βλέπει Αναστασιάδη και μετά Ερογλου ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε – Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα γίνει σήμερα το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Στο πλαίσιο των επαφών του με άλλους παράγοντες που έχουν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης, ο κ. Έιντε θα φιλοξενήσει την Τετάρτη εκδήλωση για εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων και ΜΜΕ και από τις δυο κοινότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, υπάρχουν “ενδείξεις αλλά όχι αποφάσεις και συμφωνίες” για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τον Απρίλιο, εάν τερματιστεί η τουρκική NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ και αποχωρήσει το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αναφέρεται, είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια τέτοια περίπτωση.

«Είναι καλό που βρίσκομαι πίσω στην Κύπρο. Εργάζομαι με την ομάδα μου, προετοιμαζόμενος για τις συναντήσεις με τους δύο ηγέτες», έγραψε χθες ο κ. Έιντε σε ανάρτησή του στο twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφία μαζί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και τους άλλους συνεργάτες του στα γραφεία της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top