ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» από Ντάισελμπλουμ και εκτόξευση απειλών: Υπάρχει και το σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

«Βόμβα» από Ντάισελμπλουμ και εκτόξευση απειλών: Υπάρχει και το σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

Το Grexit δεν είναι η μόνη λύση, αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς όπως τόνισε υπάρχει και το σενάριο Κύπρου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί στην Ελλάδα ότι και στην Κύπρο, δηλαδή έλεγχος στη ροή κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Αυτό, σε περίπτωση που τον Ιούλιο η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα.

«Σκεφτείτε την Κύπρο, όπου οι τράπεζες είχαν κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας το 2014 ήταν «εξαιρετική», όμως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας φέτος θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ έρχονται μετά από το δημοσίευμα του Spiegel το περασμένο Σάββατο, με το γερμανικό περιοδικό να επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της Καγκελαρίας σύμφωνα με τις οποίες η Ανγκελα Μέρκελ επεξεργάζεται σενάριο για «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως είχε συμβεί στην Κύπρο.

Επιπλέον όμως, ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τις απειλές που διατύπωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από τη ζώνη Σένγκεν, αν υλοποιήσει τις απειλές της για τους μετανάστες.

Τόνισε επίσης ότι η πίεση στην Ελλάδα για τη ρευστότητα αυξάνεται κάθε ημέρα που οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει επιβάλει ήδη μεγάλες περικοπές και πως τώρα το σημαντικό είναι να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός, να προσελκύσει ξένους επενδυτές και να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι οι Ελληνες θα πληρώσουν φόρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top