ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αποκατάσταση της τάφρου κόστους πέραν του μισού εκατομμυρίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αποκατάσταση της τάφρου κόστους πέραν του μισού εκατομμυρίου

Υπογραφή συμβολαίων στο Δήμο Λευκωσίας για αποκατάσταση της τάφρου με κόστος πέραν του μισού εκατομμυρίου.

Αποκαθίσταται η συνέχεια της τάφρου παρά την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία «σε ένα ενιαίο δακτύλιο που θα περιβάλλει το τείχος και θα επιτρέπει τη συνεχή διακίνηση πεζών και ποδηλάτων, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και αυξάνοντας  την ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου» αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «υπογράφηκαν στις 26 Ιουλίου 2019 τα συμβόλαια για την κατασκευή του Έργου  ‘Ανάπλαση Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου – Φάση Α2.1. Διάνοιξη περάσματος κάτω από Πλατεία Δώρου Λοΐζου (γέφυρα Κάνιγγος) από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Α.Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΛΤΔ & ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΤΔ».

Η συγκεκριμένη φάση του έργου, με τον ενιαίο δακτύλιο, «αφορά τη σύνδεση του τμήματος της τάφρου μεταξύ των προμαχώνων Νταβίλα και Κωστάντζα, με νέα διάνοιξη περάσματος κάτω από την Πλατεία Δώρου Λοΐζου (γέφυρα Κάνιγγος) για πεζούς και ποδήλατα». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε €530,329 και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 8 μήνες.

Στο πλαίσιο της φάσης αυτής εντάσσεται επίσης η κατασκευή και λειτουργία νέου υποσταθμού της ΑΗΚ, καθώς και βοηθητική κτηριακή υποδομή για τη μελλοντική εγκατάσταση μέρους των συστημάτων «έξυπνης πόλης».

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) της Ε.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 6: «Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Έργο «Ανάπλαση Εξωτερικού Περιμετρικού Τόξου εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό, της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και το Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας για μετατροπή της περιμέτρου των τειχών και της τάφρου στον "μόλο" ή στον πράσινο περίπατο της Λευκωσίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και προσφέροντας  θέαση και πρόσβαση στα Ενετικά Τείχη και την τάφρο, το σημαντικότερο μνημείο διεθνούς σημασίας και τοπόσημο της  πρωτεύουσας.

Αποτελεί, προστίθεται, "μέρος της μεγαλύτερης συγχρηματοδοτούμενης παρέμβασης για συνολική βιώσιμη ανάπλαση του τμήματος του περιμετρικού τόξου από τη συμβολή της Λεωφόρου Στασίνου με την Πλατεία Ελευθερίας και τη Λεωφόρο Ευαγόρου μέχρι τη συμβολή της με την το άνοιγμα του Κολοκάση (γέφυρα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Β’), καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top