ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης πρότεινε ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης πρότεινε ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Τη σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης η οποία θα πρέπει να προηγηθεί της αποδοχής μιας πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, πρότεινε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 29/7  στη Λευκωσία.

 
«Μεταφέραμε στον Ελληνα Πρωθυπουργό την πρότασή μας για τη σύγκληση μιας πανεθνικής διάσκεψης στην οποία θα συζητηθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι που έχει θέσει η Τουρκία, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και οι εναλλακτικές επιλογές που έχουμε έτσι ώστε σε πνεύμα συναίνεσης και εθνικής ευθύνης να  καθορίσουμε τους δικούς μας στόχους και τη δική μας εθνική στρατηγική», δήλωσε ο κ. Λιλλήκας μετά τη συνάντηση.
 
Πρόσθεσε ότι μετέφεραν στον κ. Μητσοτάκη τη θέση ότι μια τρίτη διάσκεψη για το Κυπριακό χωρίς κατάλληλη προετοιμασία θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα στο ίδιο δίλημμα που συναντήσαμε στη Γενεύη και στο Κρανς Μοντανά, δηλαδή στην αποδοχή και ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων και λύση τουρκικών προδιαγραφών ή σε ένα νέο αδιέξοδο, με τη διαφορά ότι ένα τρίτο αδιέξοδο θα αλλάξει παντελώς τη φύση και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και θα επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει πως άλλες κατευθύνσεις.
 
Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι προτού γίνει αποδεχτή η σύγκληση μιας νέας διάσκεψης, πέραν από την κατάλληλη προετοιμασία, θα πρέπει να προηγηθεί μια πανεθνική διάσκεψη που θα τεθούν όλα στο τραπέζι και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top