ΠΑΡΑ-THEMA

Ο λόγος που η Αστυνομία προσπάθησε να εκδιώξει με τη βία πολίτες έξω από τη Βουλή – «Θέλω να καθαρίσει το πεζοδρόμιο»

Ο λόγος που η Αστυνομία προσπάθησε να εκδιώξει με τη βία πολίτες έξω από τη Βουλή – «Θέλω να καθαρίσει το πεζοδρόμιο»

Αναζητώντας τα αίτια για το επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή τη Δευτέρα (29/07), έχουμε λάβει την ακόλουθη έγκυρη πληροφόρηση…

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του κοινοβουλίου, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση για τις 12:30 με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έλαβαν εντολή να τους εκδιώξουν από το πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή. Κάπου εκεί άναψαν και τα αίματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και κάποια άτομα, ένα εκ των οποίων γυναίκα, μέλος του Κινήματος Οικολόγων.

Οι πληροφορίες μας, λοιπόν, αναφέρουν ότι κάποιοι δεν ήθελαν να αντικρίσει τους διαδηλωτές ο Μητσοτάκης. Μάλιστα, συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία λέγοντας ότι «θέλω να καθαρίσει το πεζοδρόμιο».

Θυμίζουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων είχε εκδόσει την ακόλουθη ανακοίνωση: "Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να «προστατεύσουν» τη Βουλή από τους ειρηνικούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την αναπομπή των νομοθεσιών που αφορούν τις εκποιήσεις, δυστυχώς φαίνεται ότι παρασύρθηκαν από υπέρμετρο ζήλο.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να παραμείνουν στον χώρο και να συνεχίσουν την ειρηνική τους διαμαρτυρία, ωστόσο αντί οι αστυνομικοί να το επιτρέψουν αυτό, φροντίζοντας να παραμείνουν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή, επέλεξαν να τους εκδιώξουν με τη βία.

Αποτέλεσμα τούτου είναι να υπάρξουν τραυματισμοί, εκ των οποίων η μια τραυματίας στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει δημόσια και με τον πιο έντονο τρόπο την στάση που επέδειξε η Αστυνομία, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να παρακωλύει διαμαρτυρίες που εκφράζονται με τον πιο ειρηνικό τρόπο σε δημόσιο χώρο".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top