ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός και χυδαίος ο Τατάρ: «Ο Μητσοτάκης ας μην ξεχνά την 'επέμβαση' της Τουρκίας στην Κύπρο»

Προκλητικός και χυδαίος ο Τατάρ: «Ο Μητσοτάκης ας μην ξεχνά την 'επέμβαση' της Τουρκίας στην Κύπρο»

Προκλητική ήταν η δήλωση του 'πρωθυπουργού' των κατεχομένων, στην οποία αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας λέγοντας: “Ας μην ξεχνά ότι ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος το έσκασε από τη χούντα, μπόρεσε να γυρίσει στην Ελλάδα χάρη στη επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, που έριξε τη χούντα”.

Το θέμα των αποζημιώσεων στα Βαρώσια μελετά το ψευδοκράτος αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι θα καταφέρουν να ‘απελευθερωθούν’ και από αυτά. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια σταδιακά. Απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε "έχουμε τον τουρκικό έθνος πίσω μας, μιλάτε όσο θέλετε".

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη σε σύνοδο για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι απευθύνει μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό που ήρθε στην Κύπρο λέγοντάς του: “Το τουρκικό έθνος είναι πίσω μας. Μιλάτε όσον θέλετε. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί. Κανείς δεν μπορεί να πάρει τα δικαιώματα του ‘τ/κ λαού’ που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Το λέω αυτό ως ‘πρωθυπουργός’ της ‘τδβκ’”.

Συνεχίζοντας είπε για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, “ο Μητσοτάκης ας μην ξεχνά ότι ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος το έσκασε από τη χούντα, μπόρεσε να γυρίσει στην Ελλάδα χάρη στη επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, που έριξε τη χούντα”. 

Για τα Βαρώσια ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “έμειναν κλειστά για 45 χρόνια, φτάνει. Υπάρχουν και ζητήματα αποζημιώσεων”. “Από τις εργασίες που έγιναν αποδεικνύεται ότι είναι οθωμανική περιουσία και οι περιουσίες μας λεηλατήθηκαν από λάθη που έγιναν κατά την αγγλοκρατία. Πρέπει εκεί να ανοίξει υπό τ/κ διοίκηση. Στην ‘τδβκ’ υπάρχει η Επιτροπή Αποζημιώσεων την οποία αναγνωρίζει και η Ευρώπη. Θα υποβάλουν εκεί αιτήσεις. Μπορεί να υπάρχουν Ε/κ και Βρετανοί παλιοί κάτοικοι. Μπορεί να υπάρχουν και Αμερικανοί”, ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια σταδιακά, λέγοντας πως αν κοιτάξει κανείς από ένα ψηλό κτίριο της Αμμοχώστου θα δει ότι εκεί είναι η συνέχεια της Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων θα ωφελήσει την οικονομία των κατεχομένων.

“Επειδή είναι κλειστά υπάρχουν και θέματα αποζημιώσεων. Θα απελευθερωθούμε και από αυτά. Αυτή τη στιγμή η ‘κυβέρνησή’ μας κάνει εργασίες. Κάνει εργασίες καταγραφής”, ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία έκανε πολύ σημαντικά βήματα, λέγοντας ότι έχουν μερίδιο και οι Τ/κ στον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου αλλά και η Τουρκία έχει δικαιώματα.

“Δεν μπορείτε να κάνετε αυτές τις γεωτρήσεις μόνοι σας, αν θα τις κάνετε μονομερώς τότε και η Τουρκία θα κάνει”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top