Ο Τραμπ καλεί την Fed να μειώσει τα επιτόκια 'περισσότερο και ταχύτερα'

Ο Τραμπ καλεί την Fed να μειώσει τα επιτόκια 'περισσότερο και ταχύτερα'

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε την Τετάρτη 7/8 ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια "περισσότερο και ταχύτερα" για να είναι ανταγωνιστικές οι Ηνωμένες Πολιτείες έναντι άλλων χωρών.


"Το πρόβλημά μας είναι η Fed που είναι πολύ περήφανη για να παραδεχτεί το λάθος της να ενεργεί πάρα πολύ γρήγορα και να σφίγγει πάρα πολύ (και σε αυτό είχα δίκιο!)" τη νομισματική πολιτική, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

"Πρέπει να μειώσουν τα επιτόκια περισσότερο και ταχύτερα και να σταματήσουν την γελοία ποσοτική τους σύσφιξη τώρα», δήλωσε ο Τραμπ σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.
 
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει ζητήσει εδώ και μήνες από τον Πρόεδρο της της Fed, Jerome Powell και από το Συμβούλιο της Fed, να μειώσουν τα επιτόκια για να υποστηρίξουν την αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE