ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν… «φόρτσαρε» το έκανε εύκολο!

Όταν… «φόρτσαρε» το έκανε εύκολο!

Με δεύτερη νίκη επί της Αούστρια Βιέννης, αυτή τη φορά με 3-1 στο ΓΣΠ, ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο τους στους ομίλους της διοργάνωσης. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, «φόρτσαρε» στο β’ μέρος και έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Ο Γιαρζούε στο 18′, ο Γκακπέ στο 45+1′ με πέναλτι, ο Χαντλ με αυτογκόλ στο 56′ και ο Γιαννιώτας στο 67′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Είχε τα… θέματα του στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ και αυτό τον άγχωσε, ωστόσο, το γκολ – πέναλτι του Γκακπέ, το οποίο κέρδισε ο Γιαννιώτας, ήρθε σε καθοριστικό σημείο και άλλαξε τις ισορροπίες.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Καλύτερα μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίο έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Μόλις στο 2′, ο Γκρούνβαλντ, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 9′ ο Ζβίερτσιτς, έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο πέρασε άουτ.

Στο 15′ ήταν σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει. Ο Γιαννώτας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο ο Λούτσιτς πρόλαβε και έδιωξε πριν ο Γκακπέ γίνει απειλητικός.

Από μια στημένη φάση στο 18′ η Αούστρια κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκρούνβαλντ εκτέλεσε το φάουλ, και ο Γιαρζούε από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η πρώτη αντίδραση από την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή μετά το γκολ, ήρθε στο 28′ με τον Γιαννιώτα να κάνει το πλασαριστό σουτ και τον Λούτσιτς να μαζεύει. Ένα λεπτό αργότερα, στο 29′ η ομάδα της Λεμεσού έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Πρώτος ο Περέιρα έκανε το δυνατό σουτ, ο Αυστριακός τερματοφύλακας έδιωξε ασταθώς, και ο Σαρδτινέρο στην συνέχεια έκανε την κεφαλιά, η οποία ήταν αδύνατη και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα του Ίλζερ, μπορούσε να πάρει… αέρα δύο τερμάτων, στο 32′ όμως ο Γιούστε γλίτωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ, διώχνοντας το σουτ του Φιτζ προ της γραμμής.

Ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου, ο Γιαννιώτας ανατράπηκε στην περιοχή και ο Πολωνός διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι στο 45′ με τον Γκακπέ να ευστοχεί και να γράφει το 1-1 στο 45+1′, σκορ το οποίο «έκλεισε» το ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο την πρώτη ευκαιρία του β’ μέρους την είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Κλιν να κάνει το σουτ στο 54′ και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μολ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι με αυτογκόλ του Χαντλ. Συγκεκριμένα, στο 56′, ο Αγκίρε μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα με την μπάλα να κοντράρει στον Αυστριακό και να γίνεται έτσι το 2-1.

Οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή, ήταν.. ορεξάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και στο 67′ ο Γιαννιώτας με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 3-1.

Στο 77′ ο Γκακπέ, βρήκε ωραία τον Σαρδινέρο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε και το πλασέ από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Κάπου εκεί, και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με το 3-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε στον Απόλλωνα την πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Απόλλωνας (Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Κυριάκου (75′ Ενσούε), Μάρκοβιτς, Σαρδινέρο, Γκακπέ (83′ Ζελάγια), Περέιρα (66′ Πίττας), Γιαννιώτας

Αούστρια Βιέννης (Ίλζερ): Λούτσιτς, Γιαρζούε, Ντεμάκου, Σαξ (63′ Μπράιτ), Ζβίερτσιτς, Γκρούνβαλντ, Μονσέιν (71′ Πίλτσερ), Κλιν, Μαρτσίνκο, Φιτζ (63′ Γιέκο), Χαντλ

Διαιτητή: Πάβελ Τζιλ (Πολωνία)

Βοηθοί: Κόνραντ Σαπέλα, Μαρτσίν Μπορκόφσκι (Πολωνία)

Τέταρτος: Τόμας Κβιατκόβσκι (Πολωνία)

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top