ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα καλής θέλησης όλων των Εβραίων μετέφερε ο Πρόεδρος του Jewish Agency στον Αβέρωφ

Μήνυμα καλής θέλησης όλων των Εβραίων μετέφερε ο Πρόεδρος του Jewish Agency στον Αβέρωφ

Η περαιτέρω σύσφιξη και συνεργασία με το Ισραήλ έχει κέρδος και για την Κύπρο, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ύστερα από την συνάντηση με τον Ισαάκ Χέρτζογκ, Πρόεδρο της οργάνωσης Jewish Agency for Israel.

 
Κύπρος και Ισραήλ, πρόσθεσε, είναι δύο χώρες που ζουν τους κινδύνους από την τρομοκρατία, συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα για το καλύτερο των λαών τους.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δέχθηκε με πολύ χαρά την επίσκεψη από τον κ. Χέρτζογκ που βρίσκεται στην Κύπρο για το συνέδριο των αποδήμων, ευχαριστώντας τον για την στήριξη του Jewish agency στην εθνική υπόθεση της Κύπρου, τις σχέσεις μας με το Ισραήλ και σημειώνοντας την στήριξη της Κύπρου και τις άριστες σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ και τους απανταχού Εβραίους και τις δικές τους οργανώσεις.
 
Λέγοντας «ευχαριστώ πολύ φίλε μου», ο Ισαάκ Χέρτζογκ είπε ότι μεταφέρει μήνυμα καλής θέλησης τόσο από το Ισραήλ και πολλούς φίλους εκεί που βλέπουν την Κύπρο ως στενό φίλο και σύμμαχο, ιδιαίτερα για την οικονομική ανάπτυξη, την ευμάρεια και τις δραστηριότητες για το φυσικό αέριο και την προμήθεια της Ευρώπης με αυτό που έχει ανακαλυφθεί και στο Ισραήλ. «Κάτι που είναι από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην περιοχή».
 
Μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της καταπολέμησης του μίσους, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της τρομοκρατίας, πρόσθεσε λέγοντας ότι η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου είναι πολύ εύθραυστη και πρέπει όλες οι παρόμοιες και αξιοπρεπείς δυνάμεις στην περιοχή πρέπει να ενώσουν δυνάμεις «για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει περεταίρω κλιμάκωση».
 
Φέρνει, συνέχισε, ένα μήνυμα καλής θέλησης και από όλες τις οργανώσεις των απανταχού Εβραίων, τους οποίους εκπροσωπεί η οργάνωση Jewish agency. «Βλέπουμε με μεγάλη συμπάθεια τις ενέργειες της κυβέρνησής σας και τις δικές σας και σας ευχαριστούμε πολύ, ως ένα μήνυμα καλής θέλησης που κομίζω από όλους τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Χέρτζογκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top