ΔΙΕΘΝΗ

Mπόρις Τζόνσον: «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ»

Mπόρις Τζόνσον: «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ»

Πεπεισμένος πως θα πετύχει το Brexit δηλώνει ο βρετανός προθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά από το «μπλόκο» από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για την διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απορημένος από την άρνηση της αντιπολίτευσης να διεξαχθούν εκλογές. «Είναι το πιο εντυπωσιακό παράδοξο - ποτέ στην ιστορία δεν έχει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης απορρίψει την ευκαιρία που του δίνεται για εκλογές», σχολίασε από τη Σκωτία την οποία επισκέπτεται ο Μπόρις Τζόνσον. Πρόσθεσε ότι αν η αντιπολίτευση δε θέλει εκλογές, τότε ο ίδιος θα εξασφαλίσει μια νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους στη σύνοδο της 17ης και 18ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή 06/09 εγκρίθηκε το νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης που αποσκοπεί στην αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, έγκριση την οποία ψήφισαν το απόγευμα τα μέλη της Βουλής των Λόρδων στη Βρετανία.

Το νομοσχέδιο, που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τους Ευρωπαίους νέα παράταση στο Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου, εγκρίθηκε χωρίς τροπολογίες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω εξέτασή του από τους βουλευτές και επομένως απομένει η τυπική βασιλική συγκατάθεση για να γίνει νόμος του κράτους.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι αυτή η τυπική διαδικασία θα γίνει πριν από την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top