ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Επώνυμες βολές σε Αρχηγό Αστυνομίας και Υπουργούς – Η κατάσταση με την πρωινή τροχαία κίνηση έχει ξεφύγει -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Επώνυμες βολές σε Αρχηγό Αστυνομίας και Υπουργούς – Η κατάσταση με την πρωινή τροχαία κίνηση έχει ξεφύγει -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το καλοκαίρι πέρασε και οι δρόμοι στην πρωτεύουσα δεν είναι πλέον άδειοι. Τα σχολεία άνοιξαν και ο κόσμος επέστρεψε στις δουλειές του.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λευκωσία, λοιπόν, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Μόνο που αυτή τη φορά δείχνει πιο αμβλύ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την Τετάρτη (11/09) η κατάσταση στους δρόμους είχε φτάσει στο απροχώρητο. Πρωί πρωί και το twitter πήρε φωτιά.

Την αρχή έκανε ο πρώην Υπουργός Υγείας και γνωστός «τουιτεράς» Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος έριξε το γάντι στον Αρχηγό Αστυνομίας και υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης. Τους επισημαίνει ότι «το πρόβλημα της πρωινής τροχαίας κίνησης δεν φαίνεται να το κερδίζετε». Και τους καλεί να «δράσουν αποφασιστικά και μεθοδικά γιατί η κατάσταση είναι οριακή».

Άλλος χρήστης του twitter τα έβαλε με την υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου: «Πραγματικά ετσακρίσαμε. Ασύμφορη η κατάσταση. 50 λεπτά για 7 χλμ. Αύριο να ξεκινήσουμε πριν τις 06:30. Αυτή είναι η λύση;».


Εκατοντάδες είναι τα παράπονα και των πολιτών που "κολλούν" κάθε πρωί στην κίνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Πέμπτης (12/09) η λεωφόρος Ιπποκράτους που συνδέει Στρόβολο με Λακατάμεια έμοιαζε με… πάρκινγκ. Τα αυτοκίνητα δεν κινούνταν με τίποτα και έδειχναν να είναι σταθμευμένα. Δεν έλειψαν, επίσης, οι επαναστροφές οχημάτων, καθώς οι οδηγοί τους προτιμούσαν να μεταβούν στον προορισμό τους μέσω άλλων οδών, για να αποφύγουν τον εκνευρισμό.

Το ξημέρωμα για πολλούς αρχίζει με ένταση και νεύρα λόγω αυτής της κατάστασης, που επικρατεί εδώ και χρόνια και επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο. Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα μπλοκαρισμένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και στην είσοδο της Λευκωσίας, κορναρίσματα και μικροατυχήματα είναι η εικόνα που καταγράφεται. 

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου, συνέστησε υπομονή στους οδηγούς. "Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οριστικά από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Εμείς ως Τροχαία κάνουμε ότι μπορούμε. Στους δρόμους μόνο για τη Λευκωσία κάθε πρωί βγαίνουν περίπουν 40 τροχονόμοι για να βοηθήσουν τον κόσμο", ανέφερε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην είσοδο της Λευκωσίας και στη Λεωφόρο Λεμεσού, λόγω των οδικών έργων επί της Καλλιπόλεως.

Εξάλλου, την Τετάρτη (11/09) η Αστυνομία ενημέρωσε επίσημα πως επεξεργάζεται μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος, που παρατηρείται καθημερινά.

"Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε συνδυασμό με τα οδικά έργα, που εκτελούνται αυτό το χρονικό διάστημα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων, έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, το ήδη χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το όλο ζήτημα προβληματίζει έντονα την ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους αρμόδιους φορείς επεξεργάζεται μέτρα, τα οποία μπορούν να απαμβλύνουν το πρόβλημα" σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση: "O Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, πλήρως ευαισθητοποιημένος σε θέματα τροχαίας, έχει ήδη δώσει οδηγίες προς τους Αστυνομικούς Διευθυντές όλων των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, ώστε να ληφθούν μέτρα, για μείωση της καθημερινής ταλαιπωρίας των οδηγών. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών της Αστυνομίας, έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση μελών της, από τις 6π.μ. μέχρι τις 8π.μ., στις διασταυρώσεις του οδικού δικτύου της Λευκωσίας, όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα, για ρύθμιση της τροχαίας κυκλοφορίας.

 

Παράλληλα, μελετώνται και άλλα μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι οδηγοί".

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top