ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τον ποδοπάτησε στο στήθος μέχρι να ξεψυχήσει – Επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα ο δικηγόρος του

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τον ποδοπάτησε στο στήθος μέχρι να ξεψυχήσει – Επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα ο δικηγόρος του

Στις 18 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η δικάσιμος για την υπόθεση που συγκλόνισε την Λάρνακα και όχι μόνο, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του αγαπητού σε όλους Κόκου Μαυρομμάτη…

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, την Παρασκευή (13/09) έδωσε οδηγίες για να ξεκινήσει η διαδικασία, δυνάμει του άρθρου 70, ως προς την ικανότητα του κατηγορουμένου να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Ο 21χρονος Μιχάλης Χριστοφόρου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του γέροντα Κόκου Μαυρομμάτη, που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Λάρνακα.

Η υπό αναφορά διαδικασία διατάχθηκε έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του 21χρονου, Θέμης Θωμά.

Ο τελευταίος ζήτησε όπως εξακριβωθεί από ειδικούς ποια ήταν η ψυχική κατάσταση του πελάτη του κατά τον επίδικο χρόνο και κατά πόσο η αντίληψή του ήταν ή όχι μειωμένη. Όπως υποστήριξε ο Θωμά ο νεαρός δεν λάμβανε τα φάρμακά του κατά την περίοδο διάπραξης των αδικημάτων.

Δήλωσε ακόμη ότι ακόμα και σήμερα ο πελάτης του δεν αντιλαμβάνεται τι έκανε και πως διαφοροποιεί συνεχώς τα γεγονότα της υπόθεσης…

Κατά συνέπεια, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για έναρξη της διαδικασίας δυνάμει του άρθρου 70΄ και όρισε την υπόθεση για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Κατά την ημερομηνία θα κληθούν να καταθέσουν οι ψυχίατροι που παρακολουθούσαν τον 21χρονο πριν και μετά την ανθρωποκτονία.

Ο Μιχάλης Χριστοφόρου δεν απάντησε ούτε κατά τη διαδικασία της Παρασκευής (13/09) ενώπιον του Κακουργιοδικείου εάν παραδέχεται ή όχι τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Και τούτο, παρόλο που μετά τη σύλληψή του από την Αστυνομία, είχε δώσει κατάθεση – ομολογία στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, παραδεχόμενος τα πάντα.

Βάσει του κατηγορητηρίου της υπόθεσης, ο Χριστοφόρου αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας του 76χρονου, διάρρηξης, κλοπής κι εμπρησμού της φτωχικής κατοικίας του θύματος, ενώ κατηγορείται και για ληστεία σε βάρος 96χρονης γυναίκας, αδικήματα που διαπράχθηκαν τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 21χρονος διέρρηξε την οικία του θύματος, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, και αφού πρώτα του έκλεψε χρήματα, τον ποδοπατούσε στο στήθος μέχρι να ξεψυχήσει. Μετέπειτα έβαλε φωτιά στην κατοικία για να σβήσει τα ίχνη του και κατευθυνόμενος προς την εκκλησία της ενορίας λήστεψε την 96χρονη γυναίκα, αρπάζοντας την τσάντα της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top