ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όχι στα κορδόνια σε ρούχα παιδιών- Οργανωμένη εκστρατεία στην Κύπρο

Όχι στα κορδόνια σε ρούχα παιδιών- Οργανωμένη εκστρατεία στην Κύπρο

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Ενδυμάτων και ενημέρωσης θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου με στόχο να εντοπιστούν επικίνδυνα παιδικά ενδύματα.

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σημειώνει ότι η παρουσία κορδονιών στα παιδικά ενδύματα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά, αφού αυτά δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Πολλά ατυχήματα έχουν καταγραφεί, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών, από εγκλωβισμό των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και σε άλλα σημεία.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κινδύνους αυτούς η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποιεί εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης που καλύπτει την περίοδο 23/9/2019 – 4/10/2019. Κατά την εκστρατεία, αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 80 σημείων παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων καθώς επίσης ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Τέλος, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Παιδικά Ενδύματα – Συμβουλές στους Καταναλωτές» το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδικών ενδυμάτων.

Από το ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top