ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Χαρίστηκε το πρόστιμο σε δυο πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Χαρίστηκε το πρόστιμο σε δυο πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα -VIDEO

Στην εκπομπή του ANT1 «Μέρα Μεσημέρι» παραβρέθηκε ο λειτουργός ελέγχου της Εκλεκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης,  ο οποίος μίλησε για την έκθεση των φορολογικών δηλώσεων των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Επιμέλια: Ανδρέας Πογιατζή

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου κάλεσε την αρμόδια Υπηρεσία της Δημοκρατίας να ελέγξει τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα για τα έτη 2008 – 2015 (Προέδροι της Δημοκρατίας, Υπουργοί, Βουλευτές, Προέδροι της Βουλής και αρχηγοί κομμάτων), για να διαφανεί αν υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα.

Αυτά τα πρόσωπα είναι 154 στον αριθμό, εκ των οποίων τα 84 υπέβαλαν εκπρόθεσμα την αίτηση τους για τις φορολογικές τους δηλώσεις ή δεν υπέβαλαν καθόλου αίτηση, με καθυστέρηση σε ένα από τα 7 φορολογικά έτη.

Αποκάλυψε πως σε δύο περιπτώσεις έπρεπε να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο κάτι το οποίο δεν έγινε και θα διερευνηθεί κατά πόσο αυτό το λάθος ήταν ανθρώπινο λάθος ή σκόπιμη παράβλεψη

Ωστόσο, ανέφερε, πως στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης, υπάρχει δυνατότητα διοικητικού προστίμου

Γενικότερα ανέφερε, πως παρατηρείται μείωση της ασυνέπειας των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων από  26% το 2008 στο 13% το 2015.

Κάποιοι από τα 154 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ψήφιζαν νόμους για παράταση στην πληρωμή φόρων με δόσεις. Μάλιστα 9 άτομα από τους 154 έχουν εντοπιστεί στο σχέδιο φορολογικών ελαφρύνσεων στο οποίο πληρώνουν λιγότερα ενώ οι συνεπείς πολίτες πλήρωσαν περισσότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top