ΔΙΕΘΝΗ

'Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση' σε σχέση με τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία λέει η Τεχεράνη

'Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση' σε σχέση με τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία λέει η Τεχεράνη

Οι ΗΠΑ "βρίσκονται σε άρνηση" της πραγματικότητας, όταν κατηγορούν την Τεχεράνη ότι είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις,  εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, αφού την ευθύνη για αυτές ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

 


"Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση εάν σκέφτονται ότι τα θύματα στην Υεμένη των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, δεν θα έκαναν τα πάντα για να ανταποδώσουν", λέει στο tweet ο Ζαρίφ, αναφερόμενος στα θύματα των πληγμάτων που εξαπολύει ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης.

"Ισως είναι ντροπιαστικό το ότι τα όπλα τους των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αναχαίτισαν τα πυρά της Υεμένης" συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ. `Ομως, το να κατηγορούν το Ιράν δεν θα το αλλάξει αυτό", επεσήμανε.

"Οι ΗΠΑ δεν εξοργίζονται όταν οι σύμμαχοί τους ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ανελέητα μωρά στην Υεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα όπλα τους και τη στρατιωτική βοήθειά τους. Όμως εξοργίζονται, όταν τα θύματα αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν, εναντίον των διυλιστηρίων πετρελαίου των επιτιθέμενων", έγραψε επίσης σε ένα άλλο μήνυμα ο Ζαρίφ. "Το να τερματιστεί ο πόλεμος" είναι "η μοναδική λύση", υπογράμμισε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top