ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΘΡΙΛΕΡ στο Παραλίμνι, ανατροπή στην ανατροπή και νίκη στο 90+9′!

ΘΡΙΛΕΡ στο Παραλίμνι, ανατροπή στην ανατροπή και νίκη στο 90+9′!

Η ΕΝΠ φιλοξένησε τον ΑΠΟΕΛ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τους γαλαζοκίτρινους να παίρνουν τρομερή νίκη με 3-2 σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές και νεύρα. Φαίνεται πως η ήττα από τη Ντουντελάνζ δεν… ξύπνησε την ομάδα του Τόμας Ντολ που δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση αλλά πήρε το αγχωτικό τρίποντο. Αντιθέτως, η ομάδα του Γιώργου Κοσμά ήταν πολύ καλή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έβγαλε πάθος και αντίδραση όμως δεν πήρε κάτι από το παιχνίδι.

Ο Χαλένιους άνοιξε το σκορ στο 22′, όμως ο Αμπαρτζουμιάν με δύο κεφαλιές, στο 64′ και το 89′ έφερε τούμπα το ματς. Και ενώ όλα έδειχναν ήττα για τον ΑΠΟΕΛ ο Μερκής έγινε ο ήρωας της βραδιάς με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4, 90+9′) για να κάνει μια επική ανατροπή και να πάρει το τρίποντο η ομάδα του.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Καλύτερα μπήκε ο ΑΠΟΕΛ με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο καλές φάσεις στο πρώτο 5λπετο του αγώνα με Χαλένιους και Τάμαρι. Ο Σουηδός στο 3′ έκανε το γύρισμα με τον Κλέιμαν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ο Ιορδανός έκανε ένα σουτ άστοχο.

Στο 8′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με ένα πλάγιο σουτ του Αγκίρι, και τον Μπέλετς να απομακρύνει δύσκολα.

Από εκεί και πέρα ισορρόπησε το παιχνίδι, με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν κάποιες ευκαιρίες αλλά να είναι άστοχοι με τον Κλέιμαν να μην ανησυχεί.

Στο 22′ όμως, ο ΑΠΟΕΛ βρήκε… στόχο. Ο Μιχαΐλοβιτς έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της ΕΝΠ και ο Χαλένιους που επωφελήθηκε, πλάσαρε ιδανικά από κοντά για το 1-0.

Ο Αμπρταζουμιάν στο 34′ έκανε τη σέντρα, ο Στεπάνιακ έκανε την κεφαλιά καθώς έπεφτε στο έδαφος, άστοχη. Οι βυσσινί στο 40′ απείλησαν εκ νέου με τον Ριέρα να εκτελεί απευθείας το φάουλ από καλή θέση, ωστόσο ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 43′ οι γαλαζοκίτρινοι πάτησαν επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή, ο Ζοαοζίνιο έκανε το γύρισμα με τον Κλέιμαν να διώχνει σε πρώτο χρόνο, και τους αμυντικούς της ΕΝΠ να απομακρύνουν σε δεύτερο.

Στο 45+1′ ο Εφραίμ έκανε την εκτέλεση του φάουλ, όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε και έτσι το 1-0 «έκλεισε» το ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, με το… καλημέρα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Ιωάννου έκανε το λάθος, ο Κουμής την προβολή, όμως ο Μπέλετς απέκρουσε.

Ο Βιντιγκάλ στο 49′ έκανε ένα μακρινό σουτ, με τον Κλέιμαν να μην ανησυχεί. Στο 50′ η ομάδα του Γιώργου Κοσμά έχασε εκ νέου μεγάλη φάση. Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε το γύρισμα, ο Κοσμά από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

Στο 52′ ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να απειλήσει και να χάσει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Άλεφ, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι.

Λίγο αργότερα, στο 58′ και στο 59′  οι γαλαζοκίτρινοι έκανα ξανά αισθητή την παρουσία τους. Στην πρώτη φάση ο Τάμαρι και ο Βιντιγκάλ συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον Ιορδανό να μπαίνει στην περιοχή και τον Κλέιμαν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη, ο Χαλένιους έκανε την κεφαλιά από κοντά με τον Ισραηλινό να αποκρούει σχεδόν εξ επαφής.

Η ΕΝΠ δεν τα έβαλε κάτω και στο 61′ ο Κοσμά έκανε εξαιρετικό σουτ με τον Μπέλετς να αποκρούει εξίσου εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι είχαν… προειδοποιήσει την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων και ο Αμπαρτζουμιάν την «τιμώρησε». Ο Αρμένιος στο 64′ έκανε το 1-1 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ριέρα.

Στο 73′ ο Χαλένιους έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και ο Κλέιμαν με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας πήρε «φωτιά». Η ΕΝΠ με τον Αμπαρτζουμιάν έκανε το 2-1 στο 89′ για να έρθει ο Μερκής στο 90+4′ να σκοράρει, να ισοφαρίζει σε 2-2 και να χάνει στο 90+5′ μια μοναδική ευκαιρία για να γίνει ο ήρωας του ΑΠΟΕΛ αφού από πολύ κοντά έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Ο Κύπριος διεθνής αμυντικός εν τέλει, πέτυχε το γκολ της νίκης για τους γαλαζοκιτρίνους στο 90+9′ για να γίνει το πρόσωπο της βραδιάς, του αγώνα αλλά και της αγωνιστικής.

Πολλές οι διαμαρτυρίες από την ΕΝΠ της οποίας αποβλήθηκε ο προπονητής της.

ΕΝΠ (Κοσμά): Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Μιτρέφσκι (30′ Κουμής), Αγγελή (76′ Κυριάκου), Βαλλιάνος, Κοσμά, Ριέρα, Σπόλιαριτς, Θεοδώρου (69′ Μαϊσουράντζε), Αγκίρι, Στεπάνιακ

ΑΠΟΕΛ (Ντολ): Mπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Ζοαοζίνιο, Σόουζα, Άλεφ, Βιντιγκάλ (85′ Γιάκολις), Εφραίμ (63′ Αλωνεύτης), Τάμαρι (71′ Πάβλοβιτς), Χαλένιους

Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Σάββα Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top