ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εργοτάξιο» η Κύπρος – Οδικά έργα σε διάφορες πόλεις

«Εργοτάξιο» η Κύπρος – Οδικά έργα σε διάφορες πόλεις

Οδικά έργα πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού. 

Στο κέντρο της Λευκωσίας, συνεχίζονται οι εργασίες για ανάπλαση της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, στην περιοχή Αγίων Ομολογητών, στην Λευκωσία.

Λόγω των εργασιών το τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη, μέχρι την οδό Κρατίνου, παραμένει κλειστό για την τροχαία κυκλοφορία, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα της λεωφόρου είναι ανοικτά για την τροχαία κυκλοφορία. Η τροχαία κυκλοφορία, διοχετεύεται ανάλογα προς Λευκωσία και προς Στρόβολο, μέσω παρακείμενων παρόδων.

Για τις διακινήσεις τους από το Στρόβολο προς την Λευκωσία, οι οδηγοί οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν την λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη και τις λεωφόρους Ακροπόλεως και Νίκης. Μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν το ανοικτό τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από όπου η τροχαία κυκλοφορία διοχετεύεται προς Λευκωσία μέσω των οδών Στέλιου Μαυρομμάτη, Ικάρου, Δαιδάλου, Κνωσού και Γλαύκου.

Για τις διακινήσεις τους από την Λευκωσία προς το Στρόβολο, οι οδηγοί οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν τις λεωφόρους Νίκης και Ακροπόλεως και την λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις οδούς Γλαύκου, Άννινου, Δαιδάλου, Ανδρεάδου και Στέλιου Μαυρομμάτη για να κατευθύνονται προς το ανοικτό τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και στη συνέχεια να κατευθύνονται προς το Στρόβολο.

Σχετικός χάρτης για τις εν λόγω ρυθμίσεις τροχαίας, καθώς και πληροφορίες για εναλλακτικούς δρόμους, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι εργασίες διεξάγονται από την περασμένη Δευτέρα και στο δρόμο Παχυάμμου – Πύργου, στην περιοχή Τηλλυρίας. Ως εκ τούτου, η μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου θα κλείνει τμηματικά, σε τμήματα 250μ. περίπου, κάθε φορά.

Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται ανάλογα στην αριστερή ή στη δεξιά λωρίδα με τη χρήση STOP & GO, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την 1η Νοεμβρίου, 2019.

Προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα Τροχαίας. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Οι εργασίες συνεχίζονται και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, από τον κόμβο Επισκοπής μέχρι τη γέφυρα Πέτρας του Ρωμιού εξαιρουμένης της σήραγγας, για αποχέτευση ομβρίων υδάτων και κατασκευή δύο νέων ανοιγμάτων σε διάφορα τμήματα της κεντρικής νησίδας του αυτοκινητόδρομου.

Στα τμήματα που εκτελούνται οι εργασίες, οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, μήκους 350μ. περίπου και στις δύο κατευθύνσεις, είναι κλειστές καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στις λωρίδες βραδείας κυκλοφορίας

Στην επαρχία Πάφου, ο συνδετήριος δρόμος μεταξύ κυκλικών κόμβων ΚΟΤ και λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού στη Γεροσκήπου παραμένει κλειστός για διεξαγωγή εργασιών ανακατασκευής του. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Θεάς Αφροδίτης, Γερμανίνας και Αγαπήνωρος.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, μεταξύ των ωρών 07:00 - 17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, διεξάγονται εργασίες για την τοποθέτηση αγωγού σε τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Πάφου παρά το Πισσούρι μήκους 1600 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, κλείνει η μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 70 μέτρων περίπου και η διαχείριση της τροχαίας γίνεται εναλλάξ με το σύστημα STOΡ & GO.

Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, από τις 07:30 το πρωί, μέχρι τις 16:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήμα του δρόμου Χοιροκοιτίας – Οράς – Αγ. Βαβατσινιάς.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση STOP & GO ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top