ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτύπωση σε πράξεις του καλού κλίματος της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν αναμένει η Αθήνα

Αποτύπωση σε πράξεις του καλού κλίματος της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν αναμένει η Αθήνα

Να αποτυπωθεί το καλό κλίμα, της  συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν, σε πράξεις αναμένει η Αθήνα. 


Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν συζήτησαν κυρίως το Κυπριακό και το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε όσα είχε πει και στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, περί ευθύνης των Ελληνοκυπρίων για τη μη επίτευξη λύσης του Κυπριακού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να απαντά ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει παρουσιάσει τις πιο εποικοδομητικές προτάσεις προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε και το ζήτημα των προκλήσεων και της παραβατικής συμπεριφοράς στην κυπριακή ΑΟΖ ενώ σήμερα θα ενημερώσει τον κ. Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον κ. Ερντογάν. 

Αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, οι κ Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να περιοριστούν οι ροές τόσο στις ακτές της Τουρκίας, όσο και στη θάλασσα. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι είναι στο χέρι της Άγκυρας να το επιτύχει αυτό και περιμένουν οι ροές να περιοριστούν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το Απρίλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε στήριξη από την Ελλάδα στο τουρκικό αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ.

«Βάλαμε δύο χειροπιαστά θέματα στο τραπέζι και περιμένουμε πώς θα κινηθεί η Τουρκία», είπε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας τον απολογισμό της χθεσινής συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν και προσθέτοντας ότι σύντομα θα συγκληθεί στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top