ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποσύρονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ από τα τουρκοσυριακά σύνορα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποσύρονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ από τα τουρκοσυριακά σύνορα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

10:32 - Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ άρχισαν να αποσύρονται από τα τουρκοσυριακά σύνορα, το πρωί της Δευτέρας (07/10).

Η εν λόγω είδηση μεταδόθηκε νωρίς το πρωί από το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΗΑ, ενώ αναμεταδόθηκε και από Τούρκο ανταποκριτή (Ragıp Soylu) μέσω twitter.

Στο μήνυμα διευκρινίζεται ότι «οι δυνάμεις των ΗΠΑ εκκενώνουν την περιοχή μεταξύ του Tal Abyad και του Rasulayn».

Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/10) οι Ηνωμένες Πολιτείες άναψαν πράσινο φως στην τουρκική «επιχείρηση» στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην «επιχείρηση». Διευκρίνισε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ως γνωστόν οι πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία, έκαναν την εμφάνισή τους περί τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Όπως γράφαμε στις 9 Ιουλίου, δημοσιεύματα σε Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας και της Ρωσίας μετέδιδαν ότι οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την πολύπαθη χώρα.

Γινόταν συγκεκριμένα λόγος για μαζική μετακίνηση τεθωρακισμένων και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στα σύνορα με τη Συρία, κάτι που ερμηνεύεται ως επιχείρηση εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία με στόχο να πληγούν θέσεις Κούρδων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είχε προαναγγείλει κτύπημα στη Συρία σε βάρος της κουρδικής πολιτοφυλακής από τον περασμένο Ιανουάριο.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top