ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Αυτά είναι τα συνθήματα που φώναξαν χθες στην παρέλαση τα ΟΥΚ και τα οποία προκαλούν αντιδράσεις στην Αθήνα

Βίντεο: Αυτά είναι τα συνθήματα που φώναξαν χθες στην παρέλαση τα ΟΥΚ και τα οποία προκαλούν αντιδράσεις στην Αθήνα

Οξείες αντιδράσεις, εντός και εκτός του κυβερνητικού κόμματος, προκλήθηκαν εξαιτίας ενός συνθήματος που φώναξαν ρυθμικά στρατιώτες της επίλεκτης Ομάδας Υποβρυχίων Καταδρομών του ελληνικού στρατού, γνωστής με τα αρχικά ΟΥΚ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Το σύνθημα ήταν: «Και το όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ανεύθυνο» και «ανερμάτιστο» τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από αυτούς που έδωσαν το «ελεύθερο» στα ΟΥΚ να διαμορφώνουν εξωτερική πολιτική.

«Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας τι άλλο θα περίμενε κανείς; Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος Υπουργός, Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα όμως πάνω από όλα είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη συστολή δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ. Καμμένου; Θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το «ελεύθερο» να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η αντίδραση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνει:

«Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση, είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, χαρακτηρίζει τα συνθήματα των καταδρομέων «ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία», και θέτει θέμα, «κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει απάντηση από τον Υπουργό Άμυνας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top