ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη τριμερούς του Καΐρου στην Κυπριακή Δημοκρατίας των προκλήσεων στην ΑΟΖ

Στήριξη τριμερούς του Καΐρου στην Κυπριακή Δημοκρατίας των προκλήσεων στην ΑΟΖ

Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, η κοινή διακήρυξη του Καΐρου καταδικάζει τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό τους και την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έκανε λόγο για κλιμάκωση και εξελίξεις στην Μ. Ανατολή, εξαιτίας μονομερών ενεργειών, που αποβλέπουν στο κλονισμό και στη διατάραξη της σταθερότητας των χωρών της περιοχή.

«Τονίσαμε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι στρατηγική προτεραιότητα για όλους εμάς που χρειάζεται συντονισμό από κοινού και χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να απολαύσουμε τους καρπούς του μηχανισμού τριμερούς συνεργασίας», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για συντονισμό στο θέμα και αναφέρθηκε στην στήριξη που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Κύπρο, στο θέμα της παράνομης γεώτρησης της Τουρκίας στην ΑΟΖ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top