ΔΙΕΘΝΗ

Επιτάχυνση των διαδικασιών προτάσεων και εξέτασης τριών καινούριων υποψηφίων Επιτρόπων, ζητά η Φον Ντέρ Λάιεν

Επιτάχυνση των διαδικασιών προτάσεων και εξέτασης τριών καινούριων υποψηφίων Επιτρόπων, ζητά η Φον Ντέρ Λάιεν

Επιτάχυνση των διαδικασιών προτάσεων και εξέτασης τριών καινούριων υποψηφίων από τα Κράτη Μέλη των οποίων οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε η εκλεγείσα επόμενη Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.



"Βρισκόμαστε στο μέσο μιας δημοκρατικής και διαφανούς κοινοβουλευτικής διαδικασίας", σχολίασε η Φον Ντερ Λάιεν σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας Γκουλάρντ, σημειώνοντας ότι έχει προτείνει "26 υποψηφίους, 23 από τους οποίους έχουν πλέον γίνει δεκτοί".

Αναγνωρίζοντας ότι "τρεις υποψήφιοι δεν έλαβαν πλειοψηφική στήριξη για διάφορους λόγους", η Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει ότι "οι υποψηφιότητες για την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Γαλλία εξακολουθούν να είναι ανοικτές".

"Αυτό το απόγευμα συναντήθηκα με τους προέδρους των ομάδων του ΕΛΚ, της S & D και της Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συζητήσουμε την κατάσταση. Συναντήθηκα επίσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", ανακοίνωσε.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι διακυβεύεται: τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ευρώπη σε ένα δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το Brexit, εμπορικά ζητήματα και συγκρούσεις στην άμεση γειτονία της. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ψηφιοποίηση και οι μεταναστευτικές ροές", αναφέρει η Φον Ντερ Λάιεν.

"Με τόσο πολλά διακυβεύματα, είναι πλέον απαραίτητο, μαζί με το Κοινοβούλιο, να επιταχύνουμε τη διαδικασία, ώστε η Ευρώπη να μπορεί να δράσει γρήγορα. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία χρειάζονται αρκετό χρόνο για να προσεγγίσουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα. Αυτός πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος", καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top