ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «ρώσικη αρκούδα» είχε άγριες ορέξεις κόντρα στην… τραγική Εθνική Κύπρου

Η «ρώσικη αρκούδα» είχε άγριες ορέξεις κόντρα στην… τραγική Εθνική Κύπρου

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες η Εθνική Κύπρου καθώς έχασε από την αντίστοιχη της Ρωσίας με 5-0 για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 σε ένα παιχνίδι με πολλές… αναποδιές. Τσερίσεφ (9′, 90+2′), Oζντόεφ (23′) Τζούμπια (79′) και Γκολόβιν (89′) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλσμα. Ο Λαΐφης στο 28′ άφησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 10 ποδοσφαιριστές, ενώ στο «εφιαλτικό» πρώτο 45λεπτο, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή στο 40′ του Παναγή.

Δύο δοκάρια για την ομάδα του Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ στο 2′ και στο 52′ με Ντζικία και Γκολόβιν. Η εθνική μας, πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη εμφάνιση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… φουριόζοι στο παιχνίδι. Μόλις στο 2′ ο Ντζικία προειδοποίησε την εστία της Κύπρου, καθώς η κεφαλιά του μετά από κόρνερ κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 8′, ο Τσερίσεφ, με κεφαλιά πάσα έβγαλε τον Ιόνοφ τετ α τετ με τον Παναγή να μαζεύει. Όμως, ένα λεπτό αργότερα, στο 9′ ο Τσερίσεφ και πάλι, έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και άνοιξε το σκορ.

Οι Ρώσοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 23′ η άμυνα μας δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα από την περιοχή της, με τον Τσερίσεφ να στρώνει στον Οζντόεφ, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Λαΐφης, δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 28′ και η Εθνική έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Στο 40′ ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Παναγή με τον Πάρντο να παίρνει τη θέση του, για να κλείσει έτσι, στο 2-0 ένα «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο για την Κύπρο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, πάλι οι Ρώσοι μπήκαν καλύτερα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 52′ για το 3-0 με τον Γκολόβιν να κάνει το σουτ και την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο. Ήταν το δεύτερο για τους φιλοξενούμενους.

Έξι λεπτά μετά, στο 58′, ο Αχμέτοφ έκανε το σουτ από το ύψος σχεδόν της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ, συνέχισε να ψάχνει το τρίτο γκολ της. Στο 62′ συνεργάστηκαν καταπληκτικά, ο Ντζούμπια με κεφαλιά κατέβασε στον Ιόνοφ που από κοντινή απόσταση έκανε το πλασέ, όμως ο Πάρντο έκανε εξαιρετική απέκρουση κρατώντας το 2-0.

Στο 74′ ο Τσερίσεφ, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο.

Τελικά, η Εθνική Ρωσίας βρήκε το γκολ στο 79′ με τον Τζούμπια για να γράψει 3-0 με κοντινή κεφαλιά. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ πέτυχε ακόμα δύο τέρματα, στο 89′ με τον Γκολόβιν και τον Τσερίσεφ στο 90+2′ για να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Κύπρος (Σιμόν): Παναγή (40′ Πάρντο), Μερκής, Λαΐφης, Χάμπος, Κούσουλος, Ν. Ιωάννου, Αρτυματάς, Μ. Ιωάννου, Σπόλιαριτς (80′ Παπουλής), Κωστή, Ζαχαρίου (36′ Μαργκάσα)

Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Γκιγιέρμε, Σεμένοφ, Τσερίσεφ, Οζντόεφ, Αχμέτοφ (61′ Κουζάεφ), Κουντριάσοφ, Ντζικία, Γκολόβιν, Ιόνοφ (77′ Μπακάεφ), Τζούμπια, Πετρόφ (38′ Καραβάεφ)

Διαιτητής: Srdjan Jovanović (Σερβία)

Βοηθοί: Uroš Stojković, Milan Mihajlović (Σερβία)

Τέταρτος: Novak Simović (Σερβία)

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top