Πενς: 'Η συμφωνία για ΒΑ Συρία δεν συμπεριλάμβανε καμία διευθέτηση για Halkbank'

Πενς: 'Η συμφωνία για ΒΑ Συρία δεν συμπεριλάμβανε καμία διευθέτηση για Halkbank'

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ότι η συμφωνία που κλείστηκε με την Τουρκία για τη Συρία δεν συμπεριλάμβανε κάποια διευθέτηση για το ζήτημα των κατηγοριών που απήγγειλαν προ ημερών Αμερικανοί εισαγγελείς σε βάρος της τουρκικής τράπεζας Halkbank.

Οι κατηγορίες σε βάρος της τράπεζας - το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας ανήκει στο τουρκικό δημόσιο - για την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν είναι ζήτημα που επαφίεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ξεκαθάρισε ο Πενς.

Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός προβλέπει μόνο την άρση πρόσφατων αμερικανικών κυρώσεων και όχι το να μπει στο αρχείο η δίωξη που ασκήθηκε στη Χάλκμπανκ, επέμεινε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE