ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KYΠΡΟΣ: Όποιος μπορεί ας βοηθήσει -Ζητείται επείγον καινούργιος οικιακός εξοπλισμό για το σπίτι του Στυλιανού στον Κοτσιάτη

KYΠΡΟΣ: Όποιος μπορεί ας βοηθήσει -Ζητείται επείγον καινούργιος οικιακός εξοπλισμό για το σπίτι του Στυλιανού στον Κοτσιάτη

Κραυγή απελπισίας από τον θείο του αδικοχαμένου Στυλιανού. Καταγγέλλει της Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ότι δεν επιστρέφουν τα δυο αδέλφια του στην οικογένεια τους και δεν στηρίζουν την προσπάθεια να ανακαινιστεί το τουρκοκυπριακό σπίτι στο οποίο ζουν στον Κοτσιάτη. 

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Σαράντα και πλέον ημέρες έχουν περάσει από το τραγικό τέλος του Στυλιανού στο χωριό Κοτσιάτης και ο θείος του και νονός της 11χρονης αδελφής του, Χριστόδουλος Χριστοδούλου μέσω των ΜΜΕ, κάνει έκκληση όπως τα παιδιά, δηλαδή τα δυο αδέλφια του, η 11χρονη και ο 7χρονος αδελφός του, επιστραφούν στην οικογένεια.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε παιδική στέγη, όπου τα μετέφεραν λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών με το αιτιολογικό να τα στηρίξουν ψυχολογικά μετά από ότι έχει συμβεί και έχουν δει στο οικογενειακό τους περιβάλλον. 

Ο κύριος Χριστοδούλου μιλώντας στο ThemaOnline, κάνει λόγο για "απαγωγή" των δυο παιδιών, από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας, αφού κατά την πρώτη μέρα δεν είχαν παρουσιάσει κάποιο διάταγμα για να τα πάρουν από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πέρασαν δεκαπέντε μέρες για να παρουσιάσουν διάταγμα και να επισημοποιηθεί η ενέργεια τους.

Ο ίδιος και η σύζυγος του που ζουν με την οικογένεια τους στον Στρόβολο ζήτησαν από την αρχή να πάρουν αυτοί τα δυο παιδιά με επιστολή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο κανείς δεν τους έβαλε υπόψη, όπως ανέφερε. Είπε, επίσης, ότι το κράτος ήταν και είναι θεατής σε αυτή την οικογενειακή ιστορία. 

Με δική του πρωτοβουλία ο κύριος Χριστοδούλου πήρε μπογιές και έβαψε το τουρκοκυπριακό σπίτι της οικογένεια του άτυχου Στυλιανού στον Κοτσιάτη και έβγαλε, μαζί με βοηθούς του, έξω όλα τα παλιά και άχρηστα έπιπλα και τώρα ζητά βοήθεια όπως εξοπλιστεί το σπίτι με καινούργια κρεβάτια, σαλόνι, έπιπλα, ψυγείο, πλυντήριο, όλο δηλαδή τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό για μπορέσουν στις 24 Σεπτεμβρίου όταν θα βρεθούν ξανά ενώπιον του δικαστηρίου να παρουσιάσουν άψογες συνθήκες, κατάλληλες για επιστροφή των δυο παιδιών στο σπίτι τους, στο χωριό τους, στο σχολείο τους και τους γονείς τους. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 'Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου' ήταν οι πρώτες κουβέντες του πατέρα του 14χρονου Στυλιανού - Φίλος του πατέρα μιλά στο ThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top