ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η υπόθεση θανάτου του 14χρονου Στυλιανού, οι έρευνες και οι ευθύνες στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η υπόθεση θανάτου του 14χρονου Στυλιανού, οι έρευνες και οι ευθύνες στα πρωτοσέλιδα

Στα πρωτοσέλιδα η υπόθεση θανάτου του 14χρονου Στυλιανού, οι έρευνες αλλά και ποιοί έχουν τις ευθύνες στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (13/09).

Η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι γίνονται προετοιμασίες για άνοιγμα των Βαρωσίων, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η αφαίρεση της τουρκικής σημαίας από 16χρονο Ελληνοκύπριο στη Λύση, οι εκρήξεις πυρομαχικών στα κατεχόμενα, στην περιοχή Κλεπίνης, το θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας του Κτηματολογίου που έθεσε ο Γενικός Ελεγκτής, η έρευνα που θα διεξάγει η Επίτροπος Διοικήσεως για τον θάνατο μαθητή και ο διάλογος για το ΓεΣΥ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ζήτησαν έρευνα για τον 16χρονο για να διατηρηθεί το καλό κλίμα» πως υπήρξε γραπτό αίτημα της τουρκοκυπριακής πλευράς προς την κυβέρνηση για το θέμα της αφαίρεσης της τουρκικής σημαίας από το δημοτικό σχολείο Λύσης. Επίσης, γράφει πως ξεκινά εντατικός διάλογος με ΟΑΥ για να ενταχθούν και τα νοσηλευτήρια στο ΓεΣΥ. Επίσης αναφέρεται στη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως γίνονται προετοιμασίες για άνοιγμα των Βαρωσίων.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Τουρκία στο κρεβάτι του χειροπράκτη Ραμόν» πως η Τουρκία καλείται να κόψει κονδύλι που προορίζονται για την Τουρκία για αποζημίωση Ε/κ πρόσφυγα. Αλλού γράφει πως αναστάτωση προκλήθηκε από τις εκρήξεις στα κατεχόμενα. Επίσης γράφει πως τα επιτόκια «τρώνε» τις καταθέσεις και πως το κυπριακό τραπεζικό σύστημα κάθεται πάνω σε μια «θάλασσα» ρευστότητας.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Στον αέρα οι εκτιμήσεις» αναφέρει πως θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας του Κτηματολογίου έθεσε επισήμως ο Γενικός Ελεγκτής. Αλλού σημειώνει πως η Επίτροπος Διοικήσεως αρχίζει αμέσως έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού. Επίσης αναφέρεται στις εκρήξεις πυρομαχικών στην περιοχή Κλεπίνης στα κατεχόμενα που σήκωσαν στο πόδι τους κατοίκους, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπων.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μετά τα πτώματα έρευνες και … πολιτικές ευθύνες» πως πίσω από την τραγωδία του θανάτου του 14χρονου, όπως και πίσω από την αλυσίδα των τραγωδιών, υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες των κρατικών υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και προβλημάτων. Αλλού γράφει πως όσα συμβαίνουν τώρα στην Αμμόχωστο, αν προχωρήσουν, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα και για την πόλη και για το Κυπριακό, δηλώνει ο δήμαρχός της Σίμος Ιωάννου. Επίσης γράφει για φτωχά νοικοκυριά που μένουν εκτός του «Εστία».

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Θα ανοίξουν τα Βαρώσια’» πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία σκοπεύει να ανοίξει την κλειστή πόλη των Βαρωσίων. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το γεγονός ότι ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος αφαίρεσε και πήρε μαζί του τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο στη Λύση. Επίσης αναφέρεται στις εκρήξεις στα κατεχόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα δώδεκα τραυματισμούς.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δολοφόνος το κράτος της Δεξιάς!» πως στο εδώλιο βρίσκεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για τον θάνατο 14χρονου μαθητή. Αλλού κάνει λόγο για χειρισμούς που οδηγούν σε «’λύση’ 2 κρατών με ‘σαλαμοποίηση’!». Επίσης αναφέρεται σε συνειδητή υπόσκαψη για να επιβληθούν «αλλαγές» στο ΓεΣΥ, εξυπηρετώντας τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τ/κ διεκδικούν περιουσίες που άφησαν οι ίδιοι το 1963» πως Τουρκοκύπριοι άρχισαν να διεκδικούν αποζημιώσεις για την επιστροφή περιουσίας τους, την οποία εγκατέλειψαν μόνοι τους το 1963. Αλλού γράφει πως πέραν των 30 υποθέσεων που αφορούν διαδικτυακές απάτες και απόσπαση ποσού που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ διερευνά μέσα στο 2019 το Γραφείο Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού. Αλλού αναφέρεται στην ενασχόληση του ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη με τη σάτιρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top