ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: «Άτυπη» Τριμερή συνάντηση υπό την απειλή των κανονιοφόρων – Νομιμοποιείται η παρανομία στην κυπριακή ΑΟΖ

ΔΗΚΟ: «Άτυπη» Τριμερή συνάντηση υπό την απειλή των κανονιοφόρων – Νομιμοποιείται η παρανομία στην κυπριακή ΑΟΖ

Με επικριτικό τρόπο και έντονο ύφος, το Δημοκρατικό Κόμμα, με ανακοίνωση τύπου σχολιάζει με αρνητικό τρόπο την άτυπη τριμερή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί,  τονίζοντας πως δεν πρέπει να νομιμοποιούνται οι παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ

Επιμέλια: Ανδρέας Πογιατζή 

«Η πρόσθετη άσκηση πίεσης προς τον υπαίτιο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, την Τουρκία, αποτελεί ίσως τη μοναδική διέξοδο από την πορεία αυτοπαγίδευσης, την οποία έχει χαράξει η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων ετών» αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του προέδρου Αναστασιάδη, το Δημοκρατικό Κόμμα ανέφερε πως «μια σειρά λανθασμένων κινήσεων, που μας οδηγεί σε μια «Άτυπη» Τριμερή Συνάντηση, υπό την απειλή των κανονιοφόρων και σε κατάσταση τουρκικών παραβιάσεων στην ΑΟΖ της Κ.Δ.»

Σχετικά με την στάση της Ελληνοκυπριακής πλευράς το ΔΗΚΟ προτείνει όπως «η συμμετοχή μας, θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με το σεβασμό από την τουρκική πλευρά των κανόνων του διεθνούς δικαίου». 

Όσο αναφορά τις απειλές της Τουρκίας, το κόμμα ανέφερε πως «δεν νοείται συμμετοχή σε διαπραγμάτευση, υπό την απειλή βίας, σε καθεστώς απόλυτης παρανομίας, προκλήσεων και εισβολής στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε την  παρανομία και θα έδινε τα απολύτως λανθασμένα μηνύματα στη διεθνή κοινότητα».

Σχολιάζοντας την συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, το ΔΗΚΟ, παρουσιάστηκε έντονο και κατηγορηματικό αφού ανέφερε πως, «αυτή η εξέλιξη, με τον τρόπο που γίνεται, καθιστά την ΚΔ αναξιόπιστη προς τους Ευρωπαίους εταίρους. Από τη μία διεκδικούμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, για την εισβολή στην ΑΟΖ της ΚΔ, και από την άλλη ενώ οι παραβιάσεις συνεχίζονται, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να μπούμε σε διαπραγμάτευση.»

«Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που μέχρι την 25η Νοεμβρίου, θα πρέπει να ενισχυθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η άσκηση πίεσης προς την Τουρκία, αξιοποιώντας τις επαφές Λουτ, με τις εγγυήτριες δυνάμεις και στέλνοντας σαφή μηνύματα προς τον Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:  Το Κυπριακό δεν προχωρά λόγω Τουρκίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Υπό την απειλή βίας και με την παραμονή των τουρκικών πλοίων ΑΟΖ της Κ.Δ., ουδεμία διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει και να έχει θετικό αποτέλεσμα».

Το ΔΗΚΟ, προτείνει προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη όπως «η άσκηση πίεσης πρέπει να στραφεί αποκλειστικά προς την Τουρκία, για να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να εγκαταλείψει την παράνομη δραστηριότητα της στην ΑΟΖ της Κ.Δ. και να επιδείξει πραγματική βούληση για λύση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top